[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Astazi se va inregistra cel mai mare volum de cumparaturi online pe cardurile Visa in Europa

29 noiembrie 2010


29 noiembrie 2010: Visa Europe se asteapta ca astazi sa fie cea mai aglomerata zi din an, in Europa, pentru cumparaturile pe internet. Compania de plati estimeaza ca 460 milioane euro vor fi cheltuiti online de posesorii de carduri Visa, si peste 70% din aceste tranzactii vor fi realizate pe carduri Visa de debit.

In ultimii doi ani, cea mai aglomerata zi pentru cumparaturile pe internet a fost ziua de luni de la inceputul lunii decembrie, care in acest an este in 29 noiembrie. In 2009, 30 noiembrie a fost cea mai aglomerata zi pentru comertul electronic, iar in 2008 a fost pe 1 decembrie, potrivit analizei efectuate de Visa.

Cumparatorii vor cheltui in medie 319.000 EUR pe minut sau peste 5.000 EUR pe secunda, pe parcursul intregii zilei, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc la ora pranzului, in intervalul cuprins intre 13:00 si 14:00. Un al doilea moment de varf este asteptat in jurul orei 19:00, cand cumparatorii intra pe internet dupa ce se intorc acasa de la serviciu.

Visa Europe se asteapta sa proceseze peste 6,6 milioane de tranzactii in Europa, doar in aceasta zi, sau 4,500 de tranzactii pe minut, pe masura ce tot mai multi consumatori apeleaza la internet pentru cumparaturile de Craciun.

“Cumparaturile pe internet fac parte acum, in mod firesc, din rutina de cumparaturi de cadouri si sunt un element cheie in strategia de vanzari a comerciantilor in perioada Craciunului. Combinatia dintre ziua incasarii salariilor si timpul de livrare luat in calcul se estimeaza ca va genera o zi record pentru cumparaturile pe internet”, declara Dr Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

In magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultima vineri sau sambata de dinaintea Craciunului sunt, de regula, cele mai aglomerate zile de cumparaturi, dar cum Craciunul este intr-o zi de sambata anul acesta, Visa Europe estimeaza ca cea mai plina zi va fi joi, 23 decembrie.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori. 1 din 9 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de incredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor.

Sfaturile Visa Europe pentru siguranta cumparaturilor online

. Informeaza-te inainte sa faci o achizitie de la un comerciant necunoscut

.  Opteaza pentru magazinele online care utilizeaza sistemul ‘Verified by Visa’ pentru o siguranta sporita impotriva fraudei cu carduri online. ‘Verified by Visa’ asigura ca atât identitatea cumparatorului cât si cea a furnizorului sunt adevarate si ofera protectie dubla la cumparaturile online

.  Pastreaza datele tranzactiei efectuate pe internet, impreuna cu adresa web a magazinului

.  Inainte de a cumpara, citeste informatiile despre procedurile de livrare si returnare ce trebuie sa se afle la dispozitia oricarui client pe site-ul magazinului

.   Cauta datele de contact pe site si asigura-te ca au un numar de telefon disponibil

.  Daca nu utilizezi computerul personal, asigura-te intotdeauna ca te deloghezi, astfel incât nimeni sa nu aiba acces la informatii personale.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?