[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Astazi se lanseaza un nou site dedicat platii online a facturilor

19 martie 2012

19 martie, 2012 – Financial View Media Services SRL anunta lansarea site-ului plata-factura.ro, cel mai recent serviciu on-line destinat platii de facturi emise de diversi furnizori de produse si servicii inregistrati in Romania. La fiecare tranzactie se aplica cumulat un comision fix de 2 RON si un comision variabil de 3,9% din valoarea fiecarei facturi, „necesare pentru efectuarea platilor cu cardul si a tranferurilor bancare”, potrivit oficialilor companiei.

Serviciile de plata online a facturilor nu sunt tocmai noi, in piata existand o serie de site-uri specializate in acest sens. Poate ca cel mai vechi dintre ele este e-facturi.ro, site care a implinit deja 6 ani de activitate in octombrie 2011. Noutatea cu care vine plata-factura.ro consta in faptul ca utilizatorul are posibilitatea de a plati mai multe facturi simultan de oriunde si oricand, fara a fi necesara deschiderea unui cont de client. Fie ca e vorba de propria factura sau a altora – parinti, rude, prieteni – aceasta va putea fi platita de la orice calculator, laptop, tableta sau telefon mobil.

In privinta programului de decontare, reprezentantii companiei precizeaza ca acesta este stabilit in functie de circuitul bancar al ordinelor de plata. Astfel, facturile platite pana in ora 15.30 se platesc in aceeasi zi iar cele platite intre 15.30 si 24.00 se platesc a doua zi pana la ora 10.00. Facturile platite de vineri ora 15.30 pana duminica ora 24.00 se platesc luni pana la ora 10.00.

Pentru plata online a unei facturi prin sistemul plata-factura.ro se accepta cardurile emise sub sigla Visa sau Mastercard. Tranzactiile se efectueaza prin protocol encriptat cu cheie de 256 biti, folosind sistemul de plati online Librapay furnizat de Libra Internet Bank .

Momentan, lista facturierilor prezenti pe plata-factura.ro cuprinde 14 companii, din zona serviciilor de telefonie, utilitatilor, asigurarilor si produselor cosmetice ( Vodafone, Orange, Cosmote, Romtelecom, RCS&RDS, UPC, Enel Muntenia, Enel Energie, GDF Suez, Congaz, E.ON Energie, E.ON Gaz, Oriflame, Life Care).

“Intr-o lume a vitezei si a modernizarii, statul la coada nu se mai potriveste cu activitatile noastre zilnice. Din ce in ce mai putini oameni isi permit sa piarda timpul asteptand in fata ghiseului. Pornind de la acest aspect am lansat Plata-Factura.ro, un serviciu care sigur va veni in ajutorul tuturor”, considera Catalin Dumitrescu si Dragos Cabat, Managing Partners ai eFin.ro

Financial View Media Services a fost infiintata in 2009 de doi asociati cu experienta de peste 12 ani in domeniul financiar-bancar. Compania este specializata in dezvoltarea de proiecte de internet in domeniul financiar care vin sa imbunatateasca si sa completeze serviciile existente in Romania. In prezent, portofoliul companiei include site-urile: plata-factura.ro, efin.ro, bursaasigurarilor.ro, cafeneauabancara.ro si bankingjobs.ro.

Comentarii (1)
  1. Cezar spune:

    Un alt site fantoma.
    Cum ramane cu surcharge-ul ? Stiti, Directiva PSD …
    Cine il asigura pe platitor ca factura va fi reconciliata?
    Daca plata-factura.ro face un OP catre o alta banca unde Enel are cont si scrie la explicatie „factura pentru GIGI” va sti Enel sa ia la mana toate aceste plati sa le reconcilieze ? Sper ca furnizorii de utilitati sa se sesizeze si sa solicite lamuriri. Pana nu taie curentul de pomana la consumatori de buna credinta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?