Astazi se decerneaza premiile de excelenta din industria platilor electronice

15 iunie 2017

In aceasta seara vom afla care este cardul cu care romanii fac cele mai multe tranzactii de cumparaturi, ce aplicatie folosesc cel mai mult pentru a face plati mobile, care dintre banci are cel mai mare grad de utilizare a tehnologiei contactless pentru plati in randul clientelei proprii.

De asemenea, se vor decerna premii pentru comerciantii cu cel mai mare nivel de acceptare al platilor prin card, atat din lumea reala cat si din mediul online, dar si pentru institutia din administratia publica locala cu cele mai multe incasari online in ceea ce priveste colectarea de taxe si impozite.


Incepand cu editia din acest an, pentru ca in piata sunt peste 4 mil. de carduri care stau neutilizate in portofelele romanilor, s-a renuntat la acordarea de premii ce vizau strict procesul de emitere gen „cel mai vandut card”. Analiza a pus accentul pe gradul de utilizare al produselor respective rezultand astfel noi categorii pe premiere pe segmentul „cele mai active carduri proprii”: debit, credit si business.

In plus, pentru a acoperi mai bine piata cardurilor, performanta celor mai bune institutii a fost evaluata pe trei mari categorii: institutii financiare nebancare, institutii de credit (banci) si institutii emitente de tichete de masa in format electronic (carduri de masa”).

Lista completa a premiilor se prezinta dupa cum urmeaza:

1. Partenerul Anului

2. Premiera Anului

3. Pionierat in industria platilor electronice

4. Emitentul cu cele mai active carduri proprii de debit

5. Emitentul cu cele mai active carduri de credit

6. Emitentul cu cele mai active carduri de business

7. Cea mai buna adoptie a tehnologiei contactless in randul clientelei

8. Cardul de cumparaturi al anului

9. Comerciantul anului in lumea reala

10. Comerciantul anului in mediul online

11. Cea mai buna colectare online a taxelor si impozitelor

12. Aplicatia de plati mobile a anului – sector bancar

13. Aplicatia de plati mobile a anului – sector nebancar

14. Emitentul non-bancar al anului in piata cardurilor – categoria IFN

15.Emitentul non-bancar al anului in piata cardurilor – categoria emitenti “carduri de masa”

16.Emitentul anului in piata cardurilor – categoria banci

Festivitatea de decernare a premiilor de excelenta din indutria platilor electronice se va desfasura astazi in Aula Institutului Bancar Roman, intrarea A din Str. Negru Voda nr. 3 – Sector 3, incepand cu orele 17.00.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?