[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Asociația Română de Fintech (RoFintech) anunță lansarea unei serii de intalniri online pentru promovarea grupului de lucru ROBI (Romanian Open Banking Initiative)

13 noiembrie 2023

ROBI este un grup de lucru în cadrul RoFintech, concentrat pe îmbunătățirea implementării Open Banking în România prin analiză și recomandări referitoare la calitatea datelor bancare disponibile prin API. ROBI este format din reprezentanți ai companiilor TPP autorizate local, precum și europene, pașaportate să presteze servicii de plată specifice pe teritoriul României.

Primul eveniment, un webinar online, este programat pentru joi, 16 noiembrie 2023, ora 15:00, pe platforma Zoom. Înregistrează-te AICI. Durata estimată a evenimentului este de aproximativ o oră și se adresează tuturor experților interesați să înțeleagă mai bine contextul Open Banking actual din România, precum și perspectivele implementării noilor inițiative europene în domeniu (PSD3 și PSR).


Câteva întrebări cheie vor fi abordate în cadrul evenimentului:

Cum va evolua curentul Open Banking?

– Ce au de făcut băncile pentru a se conforma PSD3?

– Cum se poate monetiza partea de Open Banking / Open Finance?

– Ce oportunități de colaborare există între bănci și companiile fintech?

Această primă ediție a webinarului ROBI va consta într-un panel și într-o discuție liberă moderată de Cosmin Cosma, Co-fondator și CEO la Finqware și Președinte al Asociației Române de Fintech. Invitații speciali care vor contribui la dezbaterea valoroasă sunt:

Ana Maria Georgescu, Co-fondator Smart Fintech | Membru în Consiliul de Administrație al Asociației Române de Fintech | Coordonator al Grupului de Lucru ROBI. Ana Maria va prezenta și lansa oficial raportul ROBI, cu poziția grupului de lucru referitoare la PSR și PSD3 (puteti descărca de aici).

Andrei Burz-Pinzaru, Partener Deloitte Legal Romania. Andrei lucrează în colaborare cu noi pentru realizarea unui studiu împreună cu Deloitte, privind percepția și viziunea băncilor românești despre viitorul Open Finance.

– Invitat special – Andrei Cazacu, EU Public Policy @ TrueLayer.

Evenimentul va fi transmis online pe platforma Zoom și va aduna participanți din diverse segmente ale industriei, incluzând bănci, Banca Națională a României, fintech-uri locale și membrii ai comunității de fintech din România.

„Suntem încântați să oferim această platformă de discuție și schimb de idei, având în vedere prezența de excepție a invitaților noștri. Vă invităm să vă alăturați acestui eveniment relevant pentru industrie și să contribuiți la conturarea viitorului Open Finance în România„, a declarat Cosmin Cosma, Moderatorul evenimentului.

Pentru informații suplimentare și înregistrare, vă rugăm să accesați acest link.

___________

Asociația Română de Fintech este o organizație non-profit care susține și promovează industria fintech din România, aducând împreună companii și profesioniști din domeniu într-un cadru colaborativ pentru dezvoltare și inovare continuă.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?