[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Asociatia Romana de Fintech a câștigat, într-un consorțiu alături de alti 7 parteneri, un grant nerambursabil de 1 Milion Euro pentru implementarea FINE – proiect pan-european care conecteaza investitorii de fintech din Europa

10 octombrie 2023

FINE – Fintech Investor Network and Ecosystem, va stabili o rețea europeană pentru a îmbunătăți colaborarea între investitori, firme de capital de risc, hub-uri de inovație existente și acceleratoare. Proiectul își propune să atragă mai multe investiții în ecosistemele subdezvoltate, să ajute start-up-urile locale să crească și să promoveze diversitatea și incluziunea în lumea investițiilor.

FINE este un proiect nou finanțat de Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii a Comisiei Europene. Lansarea a avut loc în Paris, la sediul coordonatorului proiectului, Finance Innovation, în perioada 20 și 21 septembrie, unde partenerii consorțiului au stabilit planul de acțiune pe doi ani.

„Scopul proiectului este să dezvolte conexiuni mai puternice în industria fintech, atât la nivel local, cât și internațional. Acest lucru va fi realizat prin încurajarea investitorilor să colaboreze și să investească împreună în start-up-urile fintech. Această abordare creează un mediu de investiții mai dinamic, stimulează inovația și ajută companiile să crească internațional.” potrivit comunicatului.

FINE va cartografia actorii importanți ai ecosistemului din țările selectate, acoperind ecosistemele fintech atât avansate, cât și emergente. Acest efort urmărește construirea unei Baze de Cunoștințe care să conțină date relevante pentru investitori, cum ar fi părțile interesate cheie, structurile de reglementare și articolele de știri actuale care evidențiază tendințele și oportunitățile de investiții locale.

Pe parcursul proiectului, va fi creată Academia Investitorilor pentru a furniza resurse educaționale online pentru a împuternici toate tipurile de investitori, inclusiv cei noi, tinerii investitori, femeile și minoritățile, să învețe despre investițiile fintech. În plus, va fi înființată Rețeaua Ambasadorilor Fintech cu experți care susțin investițiile internaționale și oferă perspective atât investitorilor locali, cât și celor străini. Prin Construirea Comunității, FINE va conecta activ investitorii și rețelele locale prin matchmaking, evenimente, ateliere, webinarii și altele.

Consorțiul proiectului este format din opt parteneri cu experiență extinsă în peisajele emergente pentru fintech-uri și start-up-uri din șase țări europene: Paris Europlace-Finance Innovation (FR), F6S Network (IE), CrowdfundingHub (NL), AcrossLimits (MT), Impulse4Women (ES), The Fintech Corridor Company (IE), Asociatia Romana de Fintech (RO) și Truffle Capital (FR).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?