Asistenti virtuali cu abilitati de semnatura electronica – parteneriat intre DRUID si certSIGN

28 aprilie 2020

DRUID, companie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatboţi) pentru organizaţii de tip Enterprise, anunţă semnarea unui parteneriat tehnologic cu certSIGN, cea mai mare autoritate de certificare din România.

„Prin acest parteneriat, conversaţiile purtate prin intermediul chatboţilor DRUID vor fi securizate la un nivel superior, semnăturile electronice fiind create cu soluția Paperless a certSIGN, care este certificată la nivelul Uniunii Europene ca fiind dispozitiv calificat de creare a semnăturilor electronice (QSCD).”, potrivit comunicatului.

„Parteneriatul își propune dezvoltarea unui conector cu tehnologia certSIGN, astfel încât organizaţiile care doresc adoptarea de asistenţi virtuali cu abilităţi de semnătură electronică oferite de către certSIGN, să aibă acces rapid la o soluţie testată şi configurată de cei doi producători.”, se mai arata in comunicat.

„Prin integrarea cu certSIGN, toţi asistenţii virtuali DRUID capătă abilităţi de transmitere securizată a informaţiilor, precum şi de semnătură electronică, inclusiv semnătură calificată, a documentelor oferită de către certSIGN. Documentele digitale sunt ulterior arhivate electronic, purtând mărci temporale, respectând pe deplin atât legislaţia românească, cât şi legislaţia Europeană în vigoare.”, precizeaza compania.

Prin adăugarea certSIGN în lista de conectori cu furnizori autorizaţi de emitere de semnătură electronică, DRUID rămâne fidel strategiei de a oferi un hub conversațional conectat la cele mai moderne tehnologii. Chatboţii DRUID sunt alimentaţi nu doar de fluxuri conversaţionale predefinite pe industrii, roluri sau procese de business, dar şi de tehnologiile necesare creşterii productivităţii şi experienţei digitale a organizaţiilor de tip Enterprise” declară Daniel Bălaceanu, Head of Product Management, DRUID.

,,Parteneriatul cu DRUID, care a reușit în foarte scurt timp de la înființare să ofere pieței soluții extrem de inovative, ne bucură și ne face încrezători în construirea unei relații solide, pe termen lung. Împreună cu soluțiile pentru semnătură electronică, certSIGN aduce în acest parteneriat expertiza sa în procesele de digitalizare din zona bancară, retail, cea a utilităților sau a resurselor umane precum și posibilitatea de a oferi suport tehnic local, inclusiv on site. Se asigură astfel integrarea rapidă a chatboților cu funcționalități de semnătură electronică în sistemele clienților” afirmă Aurel Meiroșu, Business Development Manager certSIGN

DRUID este singura companie din România specializată în proiectarea şi dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe tip Enterprise, şi unul dintre puţinii furnizori la nivel global care acoperă toate tipurile de implementări – cloud, hybrid sau on-premise. Sutele de şabloane conversaţionale preconfigurate pe roluri, procese şi industrii asigură lansarea în producţie în doar câteva săptămâni.

In mai puţin de 1 an de la lansare, DRUID are deja clienţi ca Banca Transilvania, Raiffeisen Leasing, BCR Leasing, Asirom, ProTV, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, Servier, Profi, Carrefour, iStyle, Altex, Provident sau Farmaciile Dona.

Înființată în 2006, certSIGN este o companie românească cu proiecte implementate în peste 20 de țări. certSIGN este singura companie din România care are propriul dispozitiv calificat de creare a semnăturii electronice la distanță, aflată pe lista publicată de Uniunea Europeană.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?