ASF investeste 140.000 euro in solutii de tip „Data Loss Prevention”

9 octombrie 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit două oferte în cadrul unei licitații care urmărește achiziționarea unui soluții IT de prevenire a pierderii datelor (Data Loss Prevention), contract estimat la aproape 570.000 de lei, fără TVA, scrie profit.ro. Ofertele au fost depuse de Docentris și SolvIT Networks, potrivit datelor instituției.

„Măsurile tehnice vizează atât prevenirea și contracararea riscurilor și atacurilor cibernetice asupra infrastructurii informatice, cât și modernizarea instrumentelor de prelucrare electronică a datelor cu caracter personal prin adoptarea unor soluții de tip Data Loss Protection (DLP), Data Warehouse, Business Intelligence…”, se arată în caietul de sarcini al licitației.


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?