ASF anunta ca Hub-ul lor Insurtech se va transforma in FintechHub, pentru a acoperi toate pietele financiare nonbancare

24 iunie 2019

Un grup de lucru al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) dedicat susţinerii inovaţiei tehnologice în domeniul asigurărilor – InsurTech Hub – se va trans­for­ma în  FinTech Hub, urmând să acopere toa­te pieţele financiare nonbancare, a declarat Călin Rangu, director în cadrul ASF, la eve­nimentul Romania Blockchain Summit, potrivit ZF.

„InsurTech Hub al ASF se va transforma în FinTech Hub, urmând a acoperii toate pieţele financiare nonbancare, vom dezvolta un sandbox, un mediu de testare specific acestor noi tehnologii. BVB deja dezvoltă un proiect bazat pe blockchain şi este în discuţii cu ASF pentru acesta“, a spus Rangu.


„Dacă înainte când se discuta de blockchain înţelegeam doar criptovalute, în acest moment nu mai e cazul. Statisticile dovedesc că 46% dintre implementările posibile sunt în domeniul financiar.”, a mai precizat oficialul ASF

Sandbox-ul pentru testarea noilor tehnologii de la ASF va fi disponibil societatilor de asigurare, fondurilor de pensii si pietei de capital. Bancile nu sunt vizate. Aici se asteapta o decizie din partea BNR care a lansat deja intentia de a crea/autoriza un sandbox pentru startup-urile fintech.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?