ASE va deveni una dintre primele universitati din lume care va avea curricula de blockchain

3 martie 2020

Modex va investi aproximativ 50.000 de euro într-un laborator de blockchain la ASE, cu o capacitate de 80 de locuri, potrivit forbes.ro.

Mihai Ivașcu (foto dreapta), CEO și fondator Modex, a semnat, luni, 2 martie 2020, un parteneriat cu Rectorul Academiei de Studii Economice din București (ASE), prof. univ. dr. Nicolae Istudor (foto stanga), pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain.

“Ca absolvent al Academiei de Studii Economice sunt extrem de emoționat că mă aflu astăzi aici, avându-l pe domnul rector alături, în sala în care am făcut și eu cursuri cu mulți ani în urmă, sală pe care acum, ca fondator al unei companii de tehnologie, am posibilitatea să o modernizez pentru studenți. Modex este un produs tehnologic de ultimă generație dezvoltat de programatori români și este în ADN-ul nostru să oferim ceva înapoi societății în care ne-am format.”, a precizat Mihai Ivașcu, CEO Modex.

Fondată de antreprenorul român Mihai Ivașcu în 2017, Modex a reușit să atragă finanțări de peste 12 milioane de euro până la finalul lui 2019. Potrivit estimărilor, va fi nevoie de aproximativ 50 000 de euro pentru a echipa viitoarea sală Modex corespunzător funcționării ca un laborator de blockchain, cu scopul de a atrage studenții și persoanele din mediul academic către această tehnologie inovatoare.

“Salutăm cu entuziasm încheierea parteneriatului cu Modex, care se va concretiza, într-o primă etapă, cu amenajarea unui laborator Modex la ASE. Este o nouă dovadă a procesului firesc de apropiere dintre universități și mediul de afaceri, din care ambele părți au de câștigat.”, a declarat Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?