ASE va deveni una dintre primele universitati din lume care va avea curricula de blockchain

3 martie 2020

Modex va investi aproximativ 50.000 de euro într-un laborator de blockchain la ASE, cu o capacitate de 80 de locuri, potrivit forbes.ro.

Mihai Ivașcu (foto dreapta), CEO și fondator Modex, a semnat, luni, 2 martie 2020, un parteneriat cu Rectorul Academiei de Studii Economice din București (ASE), prof. univ. dr. Nicolae Istudor (foto stanga), pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain.

“Ca absolvent al Academiei de Studii Economice sunt extrem de emoționat că mă aflu astăzi aici, avându-l pe domnul rector alături, în sala în care am făcut și eu cursuri cu mulți ani în urmă, sală pe care acum, ca fondator al unei companii de tehnologie, am posibilitatea să o modernizez pentru studenți. Modex este un produs tehnologic de ultimă generație dezvoltat de programatori români și este în ADN-ul nostru să oferim ceva înapoi societății în care ne-am format.”, a precizat Mihai Ivașcu, CEO Modex.

Fondată de antreprenorul român Mihai Ivașcu în 2017, Modex a reușit să atragă finanțări de peste 12 milioane de euro până la finalul lui 2019. Potrivit estimărilor, va fi nevoie de aproximativ 50 000 de euro pentru a echipa viitoarea sală Modex corespunzător funcționării ca un laborator de blockchain, cu scopul de a atrage studenții și persoanele din mediul academic către această tehnologie inovatoare.

“Salutăm cu entuziasm încheierea parteneriatului cu Modex, care se va concretiza, într-o primă etapă, cu amenajarea unui laborator Modex la ASE. Este o nouă dovadă a procesului firesc de apropiere dintre universități și mediul de afaceri, din care ambele părți au de câștigat.”, a declarat Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?