Asculta NOCASH la RadioDa. „Un unicorn se face, nu se naste!” O discutie cu Sergiu Negut, cofondator FintechOS, despre cum se finanteaza o afacere din domeniul tehnologiei.

Premium
27 aprilie 2021

FintechOS a anuntat saptamana trecuta o noua runda de investiti in valoare de peste 60 mil. USD, dupa trei luni in care s-au facut prezentari la peste 130 de fonduri de investitii.

Sergiu Negut, cofondatorul companiei, spune ca au fost primite oferte pentru o suma si mai mare dar au preferat sa opteze pentru fondul de investitii Draper Esprit. Ce anume sta la baza selectiei finale?

Noi trebuie cu fiecare runda de investitii sa ne pregatim traseul pentru urmatorii doi ani si la sfarsitul celor doi ani sa fim in masura sa facem inca un pas inainte. Ca acest pas inainte poate sa insemne un parteneriat strategic cu cineva, sau un IPO … dar asta inseamna ca la fiecare pas trebuie sa fim concentrati si sa intelegem care este cel mai bun parteneriat care ne duce in pozitia in care, daca ne facem temele in perioada urmatoarelor 18 luni sa fim pregatiti pentru urmatorul parteneriat,” a declarat Negut, Director Financiar & Director de operațiuni al FintechOS, in cadrul emisiunii „In fata ta” de la Digi24.

A fost foarte important sa putem folosi reputatia celor de la Early Bird (n.r. fond care a investit si in UiPath) si referintele lor pentru a lucra cu Draper Esprit. Si o sa fie important ca vom fi lucrat cu Draper Esprit atunci cand o sa avem nevoie sa trecem la nivelul urmator,” a mai precizat oficialul FintechOS.

Poate tocmai de aceea, plecand de la acest traseu care se construieste, Negut spune ca „un unicorn se face, nu se naste”.

FintechOS, start-up specializat pe solutii de transformare digitala, este pe drumul de a deveni urmatorul unicorn romanesc, cel mai probabil in urmatorii trei ani. Compania este deja evaluata la peste 200 mil. USD. 

In emisiunea NOCASH de la RadioDA.ro de astazi, 27 aprilie, de la 12.30, vom discuta cu Sergiu Negut despre cand, cum si de la cine iei finantare in functie de obiectivele strategice de dezvoltare ale unei companii de tehnologie. De asemenea, vom aborda si aspecte legate de procesul de transformare digitala al industriei de banking.   

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?