[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Asculta NOCASH la RadioDA.ro. Astazi despre serviciul de initiere plati de la Paysera.

Premium
20 iulie 2021

Continuam seria emisiunilor NOCASH de la RadioDA.ro, dedicate open banking-ului in Romania.

Serviciul de Initiere Plati permite tuturor persoanelor fizice și juridice, care cumpără online, să își aleagă banca proprie și, de multe ori, fără a părăsi fereastra de plată, să confirme achitarea bunurilor sau a serviciilor direct din conturile lor bancare.

Fintech-ul lituanian Paysera a introdus un astfel de serviciu pentru comercianții online, bazat pe „Open Banking”, în care a integrat opt bănci din România și fintech-ul Revolut. Compania spune ca magazinele online au acum comisioane de procesare a plăților de 0,5 %, la peste jumătate față de media actuală practicată de procesatorii de plăți cu cardul. In plus, „decontările sunt mai rapide, chiar și în aceeași zi,” potrivit PaySera.

In 2020, prin intermediul Paysera, serviciul de initiere a platilor a fost utilizat deja de aproape 10.000 de magazine online din Lituania, unde cumpărătorii au cheltuit 315 milioane de euro. Conform datelor companiei, plățile prin această metodă constituie peste 70% din rulajul comercianților online, la nivelul Țărilor Baltice.

Pentru a discuta despre ce presupune serviciul de initiere plati in cazul magazinelor online si ce asteptari sunt pentru adoptia lui pe piata romaneasca, l-am invitat in emisiunea NOCASH de la RadioDA.ro pe Daniel Turbatu (foto), Country Manager PaySera Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?