Asculta NOCASH la RadioDA. Platile biometrice cu recunoastere faciala castiga teren in Romania.

Premium
15 iunie 2021

Astazi, de la 12.30, emisiunea NOCASH de la RadioDa.ro abordeaza subiectul noilor tehnologii in domeniul platilor. Vorbim despre biometrie si efectuarea unei plati prin utilizarea unui „selfie”. In prezent, start-up-ul PaybyFace a semnat contracte de acceptare a solutiei de plata prin recunoastere faciala cu peste 150 de comercianti din trei orase din tara (Bucuresti, Brasov si Constanta). Compania fintech pregateste extinderea la nivel international.

Tehnologia in domeniul platilor biometrice a avansat atat de mult incat astazi cele mai SF scenarii devin realitate. Start-up-ul Walletmor (britanico-polonez) anunta de curand ca a creat primul implant cu microcip din lume care poate fi introdus sub piele si folosit pentru a efectua plati fara contact la orice terminal. Deja 200 de persoane din Marea Britanie, Germania, Polonia si tarile scandinave efectueaza plati folosind un implant.

Exista insa si alte modalitati inovatoare de a face plati folosind biometria, mult mai putin invazive. Una dintre ele este plata cu un selfie, folosind recunoasterea faciala.

Asculta emisiunea NOCASH la RadioDA.ro, in fiecare marti de la 12.30. Bogatia se invata!

Aici au fost facute progrese semnificative chiar de catre o companie romaneasca: PayByFace. Lansata in plina pandemie, solutia de plati prin recunoastere faciala permite autentificarea si autorizarea unei plati chiar daca utilizatorul are fata acoperita de masca.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum si unde poti sa faci plati cu fata in Romania, l-am invitat in emisiune pe Mihai Draghici (foto), CEO-ul companiei PayByFace. Astazi (15 iunie), de la 12.30, numai la RadioDA.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?