Asculta NOCASH la RadioDA. Astazi vorbim despre serviciul de initiere plati lansat in premiera de CEC Bank.

Premium
29 iunie 2021

Un client CEC Bank, care are conturi deschise si la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank șau ING România, poate face plati din aceste conturi externe chiar din aplicatia de mobile banking a CEC Bank. Pana acum era posibil doar sa obtii informatii despre acele conturi externe, precum soldul sau istoricul tranzactiilor.

Detalii in emisiunea NOCASH de la RadioDa.ro. Astazi de la 12.30.


Infiintata in 1864 printr-o lege inaintata chiar de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, CEC Bank (pe atunci Casa de Economii si Consemnatiuni) este mai agila ca niciodata, desi este decanul de varsta al sistemului financiar bancar din Romania.

Digitalizarea „intinereste” institutia iar aceasta se vede si in profilul clientelei care nu mai consta de multa vreme doar in persoana de varsta a treia. Tot mai multi clienti sub 35 de ani si companii se alatura portofoliului bancii.

Lansat in martie 2020, serviciul de inrolare clienti si deschidere de cont 100% online si-a aratat imediat utilitatea. Astfel, la trei luni de la lansarea CEC-IN, presedintele institutiei Bogdan Neacsu declara ca „numărul de clienți atrași până în acest moment prin CEC_in, fluxul de înrolare online este echivalentul a 50 de unități bancare„. „Odata cu criza COVID am facut un salt de cinci ani in digitalizarea serviciilor bancare,” mai adauga acesta.

De atunci, CEC Bank a continuat sa vina cu o serie de noutati si solutii legate de ceea ce la modul general este cunoscut drept fintech banking, unele dintre ele fiind o premiera pentru sistemul bancar local. 

Cea mai recenta dintre acestea, lansata chiar la inceputul acestei saptamani, este inițierea de plăți din conturile de la alte bănci prin aplicația de Mobile Banking a CEC Bank.

Serviciul fiind disponibil într-o primă fază pentru clienții cu conturi la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și ING România, la care se vor adăuga în curând și alte bănci.

Noua funcționalitate în aplicația de Mobile Banking vine la doar trei luni de la implementarea de către CEC Bank a primei funcționalități Open Banking: vizualizarea conturilor și tranzacțiilor de la alte bănci și instituții financiare.

Despre ce presupun aceste noi servicii dar si despre planurile de viitor ale bancii vom discuta cu Mugur Podaru (foto), Director Operatiuni la Distanta al CEC Bank in emisiunea NOCASH de la RadioDa.ro

Astazi – 29 iunie – de la 12.30. Bogatia se invata!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?