ARIADNEXT anunta facilitatea pentru citirea cipurilor NFC in solutia sa de verificare a identitatii la distanta

11 martie 2021

ARIADNEXT, o companie franceză specializată în verificare a identității la distanță și de creare de identitate digitală, oferă o nouă funcționalitate: NFC (Near Field Communication), citirea cip de pe documentele de identitate electronice.

„Utilizarea pe scară largă a cipurilor electronice pe documentele de identitate are ca scop protejarea împotriva fraudei și armonizarea proceselor de verificare a identității digitale într-un mod mai rapid și mai sigur,” potrivit comunicatului.

La nivel european, mai multe țări precum Belgia , Germania, Italia sau Spania sunt deja echipate, iar Franta este pregatită pentru a oferi tuturor cetățenilor săi o nouă carte de identitate electronică națională până în vara anului 2021 .

România este și ea pregatită să adopte actul de identitate cu cip. Legea 162/2020 a fost adoptată înca de anul trecut.

Cu toate acestea în întreaga lume există continente mai avansate. Asia și Africa par a fi cele mai mature continente în acest sens. În curând, 3,6 miliarde de cetățeni din întreaga lume vor fi echipați cu un act de identitate cu cip.

În termeni practici, tehnologia permite unui cititor compatibil să recupereze în siguranță datele de identitate ale titularului documentului. Astfel, datorită acestei noi funcții disponibile în SDK-ul mobil al ARIADNEXT, „utilizatorii vor putea, prin simpla plasare a smartphone-ului pe documentul de identitate, să-și dovedească identitatea în câteva secunde și, mai presus de toate, cu încredere deplină,” precizeaza compania.

Cu această nouă funcționalitate, obiectivul nostru este de a oferi o experiență mai ușoară pentru clienți, permițând în același timp o verificare fiabilă. Aceasta este o dezvoltare importantă în domeniul verificării identității la distanță, care va viza jucătorii financiari, de semnături și de poștă electronică înregistrată„, spune Marc Norlain CEO și cofondator al ARIADNEXT.

Mai mult, în ceea ce privește prevenirea fraudei, datele recuperate de pe cipul NFC sunt preluate din sursa identității clientului fără a fi manipulate prin telefon. Prin urmare, acestea sunt sigure, conforme și rezistente la manipulare, deoarece sunt analizate doar pe serverele noastre.”

În plus față de îmbunătățirea experienței clienților, integrarea acestei noi funcționalități de către clienții ARIADNEXT în soluțiile lor mobile aduce o serie de alte beneficii. Compania precizeaza ca este vorba de „procesare 100% automată, verificarea datelor făcute rezistente la manipulări prin procese criptografice și, în cele din urmă, o rată de conversie mult mai mare datorită vitezei și simplității procesului”.

_______________

ARIADNEXT este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de servicii de identificare digitala. Oferind soluții complet automatizate bazate pe inteligență artificială, ARIADNEXT oferă companiilor și guvernelor posibilitatea de a construi instantaneu relații de încredere cu consumatorii și cetățenii lor. Aceste soluții le permit să răspundă provocărilor de reglementare și cerințelor antifraudă, concentrându-se în același timp pe experiența clienților și transformarea digitală.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?