[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Aproximativ 1,4 milioane de clienți din 32 țări au urmat cursurile despre criptomonede din aplicația Revolut, în luna iulie. Reactia: numărul cumpărătorilor de cripto prin Revolut a crescut cu 10% in iulie, comparativ cu iulie 2021.

12 august 2022

Lansat în luna iulie, cursul Learn & Earn, a continut două colecții de cursuri și teste despre bazele criptomonedelor și blockchain-ul Polkadot, un blockchain de generație viitoare care se bazează pe un web descentralizat, scalabil și echitabil.

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii care au finalizat cursurile și testele de verificare a cunoștințelor au provenit din țări din Europa Centrală și de Est (România, Polonia, Bulgaria, Croația etc.), fiind urmați de cei din Regatul Unit și Irlanda (12%). Categoriile de vârstă 18-24 (36%) și 25-34 (33%) și bărbații (59%) au fost segmentele demografice cele mai atrase de acest instrument de educație financiară.


Seria de cursuri ”Learn & Earn” a fost creată pentru a ajuta clienții să-și îmbogățească informațiile și cunoștințele despre criptomonede și alte subiecte înrudite, cum ar fi  blockchain-ul sau cele mai populare tokenuri și protocoale. Cursurile sunt valabile, în continuare, pentru clienții Revolut, care au șansa să câștige până la 15 dolari americani sub formă de tokenuri DOT dacă, la finalul cursurilor, răspund corect la un chestionar.

Potrivit datelor anonimizate și agregate analizate de Revolut, interesul românilor față de criptomonede este în continuă ascensiune. Numărul utilizatorilor Revolut care au cumpărat criptomonede anul acesta a crescut cu 15%, iar numărul tranzacțiilor s-a mărit cu 7%. Doar în luna iulie a.c., comparativ cu iulie 2021, numărul cumpărătorilor de cripto prin Revolut a crescut cu 10%.

Criptomonedele reprezintă un domeniu de interes mai ales pentru tineri, așa cum o arată și studiul despre percepția fintech realizat, în iunie 2022, de Reveal Maketing Research pentru Revolut. Potrivit acestei cercetări, 28% dintre reprezentanții generației Z (18-24%) manifestă cel mai ridicat interes față de criptomonede, menționându-le printre primele trei instrumente financiare de luat în calcul în următoarele 12 luni, alături de depozitele de economii și cardul de credit.

La nivelul eșantionului, procentul celor care își îndreaptă atenția spre criptomonede este de 16%. De asemenea, bărbații sunt mai interesați de criptomonede ca produs financiar disponibil prin platforme financiare digitale, decât femeile: 21,5%, în cazul domnilor, vs. 11,5%, în cazul doamnelor, în intențiile de cumpărare din următoarele 12 luni. [1]

Structura cursurilor

”Bazele cripto” (Crypto Basics) este primul curs, din care utilizatorii învață despre asemănările și deosebirile dintre criptomonede și monedele fiat, noțiunea de sisteme descentralizate, mecanismele tehnologiei blockchain, riscurile asociate investițiilor în criptomonede.

Al doilea curs este centrat pe rețeaua multichain Polkadot și pe modul în care integrează blockchain-urile în Web3 și internetul descentralizat. Cursul face apel la materiale vizuale, inclusiv carduri interactive și animații, prezentând informații despre tokenul nativ al Polkadot, DOT, precum și despre modalitățile de utilizare a acestuia, despre sistemul de guvernanță Polkadot și Polkadot ”Relay Chain”, lanțul central folosit de rețeaua Polkadot care permite blockchain-urilor unificate și independente să se conecteze la o platformă unificată.

Cumpărarea și vânzarea de criptomonede cu Revolut

Revolut oferă o gamă largă de produse financiare prin aplicația sa financiară, iar cripto este o caracteristică din ce în ce mai populară. Există mai multe modalități de a cumpăra și vinde criptomonede pe Revolut: clienții pot configura un ordin stop sau o limită, astfel încât să nu fie nevoiți să cronometreze piața, sau să folosească funcția Cumpărare recurentă pentru a media volatilitatea. Clienții pot, de asemenea, să apeleze la funcționalitatea de rotunjire și să direcționeze banii economisiți prin această funcție, atunci când fac cumpărături cu Revolut, către portofelul cu criptomonede.

Portofoliul de peste 80 de tokenuri este disponibil pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în jetoane cripto de la 1 EUR.

Ca parte a obiectivului de a transforma Revolut în cel mai sigur loc pentru a tranzacționa, utiliza și învăța despre cripto, aplicația comunică în mod regulat clienților că tokenurile cripto sunt active volatile și prețurile se pot schimba rapid.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, recunoaște că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde. Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate.

Cursurile Learn & Earn sunt disponibile pentru clienții din UE și Marea Britanie. Mai multe informații sunt disponibile aici: https://www.revolut.com/legal/crypto-learn-and-earn .


[1]  Metodologie: Studiul Reveal Marketing Research s-a desfăşurat online în perioada 24-28.06.2022 pe un eşantion reprezentativ pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet. Mărimea eșantionului a fost de 1256 respondenți, iar eroarea maximă de eșantionare pentru targetul general este +/-2,8% la un nivel de încredere de 95%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?