[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Aproape un sfert dintre clientii Libra Internet Bank folosesc Internetul drept canal alternativ de banking

11 noiembrie 2013

Peste 23% dintre cei 19.632 de clienti ai bancii, care au efectuat operatiuni in ultimele 6 luni, utilizeaza serviciul Libra Internet Banking. Dintre utilizatorii acestui serviciu, 60% sunt companii si PFA (profesii liberale), iar 40% sunt persoane fizice. Media lunii octombrie este de peste 10 tranzactii per client.

Banca a schimbat platforma de internet banking cu o noua platforma modernizata in februarie 2013. Din acel moment, banca a adaugat serviciului Libra Internet Banking alte peste 25 de tipuri de operatiuni si facilitati disponibile online pentru clientii persoane juridice, profesii liberale si persoane fizice, in mare parte pe baza sugestiilor clientilor.

Incepand cu luna septembrie, banca a extins procesarea imediata pentru majoritatea tipurilor de operatiuni pe care clientii le ordona chiar si seara sau in zilele nelucratoare. Noile facilitati introduse se vad in dinamica de crestere a clientelei, numarul de utilizatori Libra Internet Banking crescand cu +31% in primele 10 luni din acest an.

Sursa: Libra Internet Bank

In perioada ianuarie – octombrie 2013, prin serviciul Libra Internet Banking s-au efectuat 404600 de tranzactii; numarul tranzactiilor online din octombrie practic s-a dublat fata de ianuarie, ajungand la aproape 60.000. In medie, fiecare client a efectuat in octombrie aproximativ 13 tranzactii.

La nivelul unei saptamani, din numarul total al tranzactiilor efectuate de clienti prin Libra Internet Banking, platile in lei si valuta detin cea mai mare pondere – 79%, urmate de recipise (executori judecatoresti) si alte tranzactii – 18%, schimburi valutare – 2% si constituire depozite – 1%.

Valoarea tranzactiilor efectuate de clienti prin serviciul Libra Internet Banking in perioada ianuarie-octombrie 2013 a fost de 6,04 miliarde lei. Cea mai buna luna din acest an a fost septembrie cand s-au tranzactionat aproape 800 mil. RON.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?