Apple files NFC passport patent application

21 august 2018

Document importation into secure element — USPTO — “The present disclosure describes embodiments in which a person may present identification information through a mobile device instead of presenting a traditional form of identification… In various embodiments, a mobile device includes a short-range communication interface (eg, a near-field communication (NFC) radio) and a secure element configured to store identification information of a user.”

Abstract
”Techniques are disclosed relating to authenticate a user with a mobile device. In one embodiment, a computing device includes a short-range radio and a secure element. The computing device reads, via the short-range radio, a portion of credential information stored in a circuit embedded in an identification document issued by an authority to a user for establishing an identity of the user.


The computing device issues, to the authority, a request to store the credential information, the request specifying the portion of the credential information. In response to an approval of the request, the computing device stores the credential information in the secure element, the credential information being usable to establish the identity of the user.

In some embodiments, the identification document is a passport that includes a radio-frequency identification (RFID) circuit storing the credential information, and the request specifies a passport number read from the RFID circuit.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?