[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Aplicatia George mobile are 1,8 mil. de utilizatori activi. 140.000 de companii sunt inrolate in platforma digitala a BCR.

31 octombrie 2023

La finele lunii septembrie a.c., BCR raporteaza  2,25 milioane de utilizatori ai ecosistemului digital George (internet banking și mobile banking), dintre care 1,8 milioane sunt utilizatori activi ai aplicației George mobile cu o creștere de 13,7% an pe an. Cresterea numarului de utilizatori s-a vazut si in „cresterea sustinuta”, cu 27%, a tranzactiilor in George, fata de primele noua luni din 2022, potrivit comunicatului.

Banca raporteaza ca peste 49.000 de clienți BCR au activat AliasPay, funcționalitatea George care permite plățile intra și interbancare prin intermediul numărului de telefon.


Pe zona de corporate, aproximativ 140.000 de companii sunt înrolate în George pentru afaceri, ecosistem digital care asigură o ofertă integrată de Digital Onboarding, multiple soluții de finanțare complet digitale (facilități de credit revolving sau cu plata în rate) și Multiprofile (proces simplu prin care utilizatorul care are cont personal și business George folosește aceeași platformă pentru a se autentifica).

În primele noua luni din 2023, peste 70% dintre clienții eligibili și-au deschis relația cu banca prin Digital Onboarding, iar aproape 80% dintre liniile de credit standard pentru clienții microîntreprinderi au fost acordate prin Digital Overdraft.

Open banking

Dezvoltarea sistemului de open banking permite acum deschiderea contului George, pe flux 100% digital, din aplicațiile Lidl Plus și Kaufland. Utilizatorii care aleg să își deschidă cont George de pe una dintre cele două platforme beneficiază de o ofertă specială – cei care folosesc aplicația Lidl Plus primesc 300 lei înapoi la cumpărăturile din orice magazin Lidl, în timp ce clienții care aleg Kaufland primesc 200 lei înapoi la cumpărăturile în rețeaua lor de magazine.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?