[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Aplicatia Clever Taxi permite achitarea calatoriei direct cu telefonul mobil, prin SMS sau card bancar

11 august 2014

Orange Romania anunta ca incepand de sambata, 9 august, cei care vor descarca noua versiune a aplicatiei Clever Taxi, vor avea posibilitatea sa plateasca contravaloarea cursei direct cu telefonul mobil, prin SMS sau folosind cardul bancar.

Astfel, in urma solicitarii unui taxi care accepta plata prin intermediul aplicatiei Clever Taxi, clientii Orange, fie ca sunt abonati sau utilizatori de cartele PrePay, vor putea achita cursa prin SMS folosind butonul „Platește cursa”. Costul total al SMS-ului se va regasi pe factura urmatoare sau va fi retras din creditul disponibil pe cartela PrePay.

Aplicatia permite si acordarea de bacsis, platitorul avand posibilitatea de a selecta din trei optiuni predefinite in aplicatie: 5%, 15% si 25%.

plata SMS festival OrangePlata prin aplicatie este disponibila in Bucuresti si va fi extinsa in curand si in celelalte orase unde functioneaza aplicatia Clever Taxi, respectiv: Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures. Serviciul de plata direct cu telefonul este dezvoltat in parteneriat cu Clever Tech si NETOPIA mobilPay.

Orange Romania a promovat aceasta relansare alegand ca si segment tinta tinerii, foarte mobili si dependenti de tehnologie, in cadrul unui festival de muzica. Alegerea este una corecta, solutiile moderne de plata pot fi intr-adevar promovate eficient pe canalul show-biz dat de concerte, festivaluri, etc.

Astfel, participantii la Summer Well care platesc taxiul cu aplicatia Clever Taxi primesc 2 euro reducere care se aplica automat la costul total al cursei platite prin SMS. Aceasta se intampla automat atunci cand ajung cu taxiul in perimetrul Summer Well definit automat de aplicatie. De asemenea, in cadrul festivalului Summer Well clientii Orange vor primi un cod de reducere de 2 euro reducere care se va aplica automat cu ocazia urmatoarei calatorii cu plata prin aplicatia Clever Taxi dupa terminarea festivalului.

Orange Romania a lansat aplicatia Clever Taxi pentru mobil in 4 octombrie 2012. Ea permite utilizatorilor sa comande cel mai apropiat taxi din zona fara a fi nevoie sa se intre in legatura cu un operator. Mesajul este transmis taximetristilor din cadrul companiilor de taximetrie participante in program.
Aplicatia permite selectarea companiei de taxi dorite dupa numele ei, tarif pe kilometru, modalitatea de plata si permite urmarirea in timp real a taxiului deja comandat pana la sosirea lui la punctul de preluare a comenzii. Totodata aplicatia detecteaza adresa exacta si numarul strazii unde se afla utilizatorul.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?