Antonio Eram, Netopia: „vom lansa un marketplace de servicii financiare”

Premium
11 decembrie 2019

Netopia se lanseaza cu o noua linie de business si intra pe piata soft-urilor de gestiune si a caselor de marcat. Mai mult, dupa peste doi ani de lucru, Netopia anunta ca va lansa o platforma de servicii – de tip marketplace – in care toti jucatorii sunt invitati sa participe: institutii de credit, companii de marketing si de analiza, furnizori de produse si servicii, s.a.m.d. Toate aceste noi servicii vor fi integrate cu aplicatia de wallet mobilpay, care va primi astfel noi functionalitati.

„Vrem sa integram totul, conceptul cu care noi venim in piata este de „frictionless everything, not just payments”. Avem o solutie unica, nu mai exista ceva similar in piata. Practic, aducem comerciantilor mici si mijlocii din retail niste solutii performante de management al afacerii, de la incasare, sisteme de loialitate, sisteme de marketing integrat, s.a.m.d”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia, in cadrul unui interviu NOCASH acordat la conferinta internationala Banking 4.0.

„Sistemele noastre sunt pregatite pentru SoftPOS (n.r. in care terminalul de acceptare a platii este chiar mobilul), astfel incat sa coboram costurile de achizitie si acceptare a sistemelor de plata traditionale, prin card.”

„Incercam sa facem o punte intre e-commerce, ce faceam pana acum, mobile marketing, mobile payments si sa o aducem in zona de retail, intr-un pachet care este croit special pentru afaceri mici si mijlocii.

Este o noua abordare, o noua linie de business. Ne bagam in ceva ce n-am stiut sa facem si nu am crezut ca vom face dar pentru care piata manifesta interes. Fara sa fie anuntat public nimic, avem 200 de comercianti care s-au inscris. Incepe sa creasca frumos.

Noi ne propunem ca, pe solutia noastra, sa avem inrolati undeva intre 2.000 si 3.000 de comercianti pe an. Pentru ca totul este online, electronic, in cloud, asta va da un impuls la tot ce inseamna servicii financiare.”

„Nu vom fi IFN sa dam credite, in schimb vom pune la dispozitia IFN-urilor, de exemplu, API-uri sau o zona pe baza de API-uri prin care ele pot accesa baza noastra de clienti anonimizata, sa-si faca scoring pe ce vor ei, si in momentul in care fac o propunere de credit sa ii acceseze”.

Legat de PSD2 si open banking, Antonio Eram spune ca au fost demarate procedurile pentru a deveni institutie de plata. Interviul integral mai jos:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash