Antonio Eram: „Ecosistemul Bitcoin creste frumos in Romania”

27 aprilie 2015

NETOPIA mobilPay a anuntat disponibilitatea optiunii de incasare prin Bitcoin pentru toti comerciantii parteneri mobilPay in decembrie 2014. La aproape patru luni distanta, compania anunta ca aceasta optiune a fost adoptata de importante magazine din online-ul autohton si recunoaste ca este surprinsa de deschiderea pe care o au comerciantii romani fata de Bitcoin.

Concret, dintre cele 6.000 de magazine online din portofoliu, NETOPIA mobilPay a implementat optiunea de plata cu criptomoneda pentru peste 10 site-uri, printre acestea numarandu-se Vola.ro (din 20 aprilie a.c.), PcGarage, ComputerGames.ro, F64, Fly-go.ro si Kartela.ro. Acestea sunt si site-urile care genereaza cele mai mari volume la tranzactionare pe criptomoneda – peste 80% din traficul pe bitcoin. Reprezentantii Netopia spera ca decizia acestor mari comercianti de a accepta la plata Bitcoin sa fie un impuls si pentru ceilalti.

“In urma implementarii, care nu presupune costuri sau eforturi suplimentare de dezvoltare din partea comerciantilor, clientii pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil in oferta magazinului. Mai mult, pentru a incuraja ecosistemul Bitcoin si a impulsiona platile cu criptomoneda, NETOPIA mobilPay ofera, in primul an de la implementare, un comision de doar 0,5% la plata prin Bitcoin.”, potrivit comunicatului companiei.

“mobilPay este prima platforma care le ofera comerciantilor optiunea de a accepta Bitcoin, fara niciun cost sau efort suplimentar. Cand am pornit la drum nu ne asteptam la rezultate exceptionale, pentru ca plata cu Bitcoin nu genereaza beneficii enorme pentru useri si comercianti. Insa tehnologia din spatele sau este extraordinara, reprezinta urmatorul pas in tot ceea ce inseamna online. Ne bucura si ne surprinde deschiderea pe care o au comerciantii romani fata de Bitcoin. Vom continua sa promovam tot ce inseamna comunitate Bitcoin in Romania: dezvoltatori, comercianti si utilizatori”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit lui Eram, orice comerciant online partener mobilPay, indiferent de produsele sau serviciile pe care le vinde, poate integra plata cu Bitcoin, tot procesul durand doar cateva ore. Printre cele mai recente si importante nume care au implementat metoda de plata este Vola.ro, cea mai mare agentie de turism online din Romania, specializata pe vanzarea de bilete de avion si pachete de vacanta.

„NETOPIA mobilPay este unul dintre partenerii nostri cu traditie. Pe langa relatia profesionala, am dezvoltat in timp una de incredere si apreciere a spiritului inovator de care dau dovada. Ecosistemul Bitcoin creste frumos in Romania, are de partea lui o tehnologie formidabila, asa ca suntem bucurosi sa le oferim clientilor nostri utilizatori de Bitcoin optiunea de a-si achita vacantele cu criptomoneda. Bitcoinul este o etapa importanta in viitorul online-ului, pe care o vom sprijini cu toata deschiderea”, declara Daniel Truica, Managing Director Vola.ro

In acest moment, cei interesati pot achiziționa bitcoin contra numerar, prin intermediul retelelor de terminale ZebraPay si Qiwi. Impreuna, cele doua retele au peste 2.500 de terminale, ceea ce face ca Romania sa fie, cel putin la nivel european, tara cu cea mai extinsa retea naționala de „birouri metalice”, mai mult sau mai puțin stradale, care permit achizitionarea de bitcoin.

In fapt, volumele tranzactionate zilnic prin aceste terminale determina procesatorii (coinzone, Netopia etc.) sa investească in construirea si a unei retele de acceptare la plata. Cand inca era operationala, platforma BTCXchange ajunsese in decembrie 2014 la 2.000 de utilizatori care tranzactionau bitcoin. Un „lucky guess” ar fi ca acest numar s-a dublat intre timp.

Dincolo de extinderea ariei de acceptare la plata a bitcoin in randul comerciantilor, Netopia vizeaza si zona de exchange pe care o vor lansa ulterior. Cu alte cuvinte, cei interesati vor putea sa cumpere bitcoin de la Netopia, direct din platforma mobilpay sau prin intermediar (precum ZebraPay).

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?