ANPC despre afisarea comisioanelor la ATM: „analizam care este momentul oportun pentru a veni cu completari la ordin”

29 septembrie 2015

Bancile afiseaza in prezent comisioanele pentru tran­zactiile la bancomate doar in valoare procentuala deoa­rece afisarea in termeni nominali ar presupune costuri majore determinate de modificarea sistemelor informatice ale bancilor, care ar putea fi transferate ulterior catre consumatori, au explicat la solicitarea ZF reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Pro­tectia Consumatorului (ANPC).

„In momentul de fata ordinul este imple­mentat intr-o forma care sa nu implice costuri majore care ar putea fi transferate catre consumatori. Analizam care este mo­mentul oportun pentru a veni cu completari la ordin in asa fel incat consumatorii sa fie informati complet, corect si precis asupra comisioanelor care li se percep.“

Ordinul 505/2014 privind transparenta co­misioanelor la ATM-uri stabileste ca pentru cardurile de debit sau de credit emise de prestatorii de servicii care le accepta la plata la ATM proprii, „costurile opera­tiunilor se vor afisa in procent pentru fiecare operatiune de plata si, dupa caz, se va afisa si suma minima de plata“. Pe de alta parte, pentru cardurile de debit sau de credit emise de alti prestatori de servicii de plata decât cei carora le apartin ATM-urile, se va afisa urmatoarea avertizare: „Atentie! Tranzactia dumnea­voastra va fi comisionata conform conditiilor din contractul incheiat cu emitentul cardului“.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash