Andreea Voinea, director resurse umane BCR: „Ultimele sase luni au deschis fereastra unor imbunatatiri si oportunitati de a pune in practica niste idei pe care oamenii nostri inainte nu indrazneau sa le incerce.”

18 septembrie 2020

În sistemul bancar avea loc un proces de digitalizare, dar acum trăim o accelerare a schimbării modelului de business, a declarat, joi, Andreea Voinea, director resurse umane, Banca Comercială Română, potrivit Agerpres.

Este o provocare, dar cred eu că este şi o mare oportunitate pentru noi toţi ce trăim acum. În sectorul bancar, şi nu numai la BCR, cred în general, deci eram cu toţii într-un proces de digitalizare pe care îl vedeam că se întâmplă pe următorii câţiva ani. Ce trăim acum, trăim o accelerare a ceea ce ne doream cu toţii să vedem în schimbarea de model de business pentru noi. Şi mă refer aici nu numai la HR, mă refer la procesele legate de oameni, mă refer şi la modelul de business. Ultimele sase luni au deschis fereastra unor îmbunătăţiri şi oportunităţi de a pune în practică nişte idei pe care oamenii noştri înainte nu îndrăzneau să le încerce„, a afirmat Andreea Voinea, la conferinţa de resurse umane cu tema ‘Lucrul la distanţă – beneficii şi provocări’.

Ea a spus că în mai puţin de 10 zile, în centrală, BCR a reuşit să lucreze cu 85% – 90% din angajaţi în telemuncă. În zona de reţea se lucrează cu jumătate din angajaţi în telemuncă. Angajaţii care lucrează în faţa clienţilor vin la muncă în serii de câte două săptămâni.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?