ANAF confirma ca sunt romani care au castigat milioane de euro din tranzactionarea criptomonedelor. Nu toti declara insa veniturile. „In ultima perioada, se observa o crestere a sumelor declarate din proprie initiativa”.

24 aprilie 2023

“Până acum au fost identificate venituri de peste 921 milioane lei obținute de către aproximativ 200 entități atât persoane fizice cât și juridice. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat circa 357 milioane lei omiși de la declarare, parțial sau integral”, se arată într-un comunicat al ANAF preluat de newsweek.

Fiscul român mai susține că în ultima perioadă se observă o tendință de creștere a sumelor declarate din propria inițiativă: „Astfel au fost identificate și venituri de cca. 242 milioane lei obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitele și contribuțiile sociale aferente. Primii 7 cei mai mari contribuabili au obținut venituri totale de 237 milioane lei”. 

Unul dintre ei este Elena Zaharia, 41 de ani. Este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care  a plătit un impozit de 1,76 milioane lei. 

Subiectul impozitarii veniturilor din tranzactionarea activelor cripto va fi analizat la conferinta internationala Banking 4.0, eveniment dedicat impactului tehnologiei blockchain asupra noii economii digitale. Biletele au fost puse deja in vanzare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?