Alpha Bank Romania: volumul creditelor noi acordate IMM-urilor in T1 2023 a inregistrat „cea mai bună performanță din ultimul deceniu”. Banca raporteaza un profit net trimestrial de 11 mil. euro.

9 mai 2023

Alpha Bank Romania anunta ca volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în trimestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creștere consistentă, de 94% față de aceeași perioadă a anului trecut, „marcând cea mai bună performanță din ultimul deceniu” – potrivit comunicatului de presa. In plus, „activitatea intensă de creditare pe segmentul companiilor mari s-a concretizat în creșterea vânzărilor cu peste 16% față de aceeași perioadă a anului precedent”.

Astfel, la finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de aproximativ 13% față de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creștere cu 9,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

De asemenea, accentul pus pe oferirea de soluții de plată pentru comercianți atât pentru locațiile fizice, cât și în zona de eCommerce „a consolidat poziția de jucător de top a băncii, volumul plăților procesate prin soluțiile de tip POS, Tap to Phone și e-commerce înregistrând în trimestrul 1 o creștere de 34% față primul trimestru al anului trecut” – se mai arata in comunicat.

Alpha Bank Romania și-a continuat strategia de transformare digitală investind în dezvoltarea platformelor de creditare a persoanelor fizice și a companiilor mici și mijlocii.
Asistentul virtual Dana a primit capabilități noi și poate procesa automat (fără asistență umană) solicitări ale clienților privind informațiile legate de credite sau îi asistă pe clienți în procesul de completare a unei solicitări de credit, înlocuind astfel clasicele formulare cu multe câmpuri de completat.

Rezultate financiare
Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului trimestru la 4,4 miliarde euro, crescând cu 13% față de perioada similara a anului anterior.
Profitul net a ajuns la nivelul de 11 milioane de euro, „reflectând activitatea comercială dinamică și o gestionare eficientă a riscurilor”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?