Alpha Bank, BERD si Raiffeisen Bank aranjori principali pentru un credit sindicalizat de 37,5 mil. euro acordat grupului eMAG

13 iulie 2021

Finantare „verde” de 37,55 milioane EUR pentru liderul pietei de retail online. Creditul sindicalizat este parte dintr-un pachet de 73,4 milioane EUR pentru constructia si echiparea celui de-al doilea parc logistic al eMAG  precum si echiparea acestuia cu echipamente hi-tech.

Raiffeisen Bank si BERD au rolul de aranjori principali mandatati initiali, iar Alpha Bank este aranjor principal mandatat. 

„Noul centru logistic va fi echipat cu cele mai noi tehnologii. Investitia va permite eMAG sa-si dezvolte capacitatea comerciala, dar si sa sprijine indirect IMM-urile sa-si dezvolte afacerile beneficiind de platforma eMAG, care este utilizata de milioane de consumatori din Europa Centrala si de Est,” potrivit comunicatului

Raiffeisen Bank precizeaza ca eMAG s-a angajat sa respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru cladiri verzi, pentru optimizarea consumului de energie si limitarea emisiilor de gaze de sera.

Tudor Manea, CEO eMAG, a comentat: “Pentru a ne indeplini misiunea, cautam mereu cai prin care sa deservim clientii mai repede, mai ieftin si mai bine, cu o gama de produse tot mai mare. Aceasta investitie majora, care se apropie de 100 de milioane de euro, este un pas important in aceasta directie. Centrul logistic va fi un reper in regiune din punct de vedere al tehnologiei de ultima generatie si al sustenabilitatii, va creste capacitatea noastra de a depozita o gama larga de produse si va imbunatati timpul de pregatire a comenzilor cu circa 90 de minute/comanda si cu un cost mult redus.  De asemenea urmarim si obiectivul de dezvoltare sustenabila, astfel ca noul centru logistic va fi conform cu standard BREEAM Excellent.”  

Dirk Werner, Director BERD, Telecommunications, Media and Technology: “Prin dezvoltarea serviciilor logistice, eMAG nu isi va imbunatati doar capacitatea proprie, dar va facilita si dezvoltarea mai rapida a IMM-urilor locale, ajutandu-le sa ajunga la clienti si piete la care altfel nu ar avea acces, cu costuri mai bune. Dezvoltarea platformei va servi si interesele consumatorilor, care vor beneficia de produse mai variate, de mai buna calitate si cu un pret mai bun”.  

_______________

BERD este cel mai mare investitor institutional in Romania, cu investitii de 9 miliarde de euro in 468 de proiecte, din care 76 la suta in proiecte private. 

Raiffeisen Bank deserveste peste 2,2 milioane de clienti in Romania, atat persoane fizice si IMM-uri, cat si companii mari si medii. La sfarsitul trimestrului I, creditele acordate de banca clientilor sai depaseau 6 miliarde de euro.  

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?