[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Alpha Bank lanseaza serviciul de plati in rate pe cardurile de credit

16 decembrie 2010

16 decembrie, 2010 – Alpha Bank Romania pune la dispozitia clientilor sai optiunea de plata in rate cu dobanda zero, prin intermediul cardurilor de credit, in reteaua comercantilor afiliati.

“Consideram important sa venim in intampinarea  clientilor si partenerilor nostri cu cele mai potrivite solutii, in special in aceasta perioada dificila. Odata cu lansarea acestui serviciu oferim clientilor posibilitatea de a achizitiona intr-o maniera convenabila produsele si serviciile oferite de partenerii nostri comerciali.” a declarat dl. Cristian Hîncu, Vicepresedinte Executiv Retail Alpha Bank Romania.

Optiunea de plata in rate este oferita in mod gratuit tuturor clientilor persoane fizice care detin unul dintre cardurile de credit in lei emise de banca si poate fi activata automat, solicitand comerciantului partener, la momentul efectuarii tranzactiei, numarul de rate dorit. Nu este nevoie de o notificare prealabila a bancii sau de semnarea vreunui document.

Totodata, clientii pot alege singuri numarul de rate dorit, plafonul maximal variind in functie de oferta fiecarui comerciant. In baza numarului de rate ales, care apare tiparit pe chitanta POS, valoarea tranzactiei este impartita in rate lunare egale. Fiecare rata apare pe extrasul lunar de card, iar banca nu va calcula dobanda daca detinatorul ramburseaza integral suma datorata inscrisa in extras pana la data scadentei.

Prin extrasul de card clientii vor avea posibilitatea sa urmareasca atat numarul de rate  ramase de plata, cat si suma disponibila pe card, pentru o mai buna planificare a cheltuielilor viitoare si a fondurilor disponibile.

“Noul serviciu se diferentiaza de alte oferte deja existente in piata prin flexibilitatea platformei pe care este construit, cu avantaje atat pentru clienti cat si pentru comercianti. Intr-o perioada foarte scurta, datorita suportului oferit de banca in comunicarea ofertelor s-au  afiliat la serviciul de plata in rate peste 30 de comercianti din domenii diverse: imbracaminte si incaltaminte, librarii, echipamente telefonie mobila si video-audio, restaurante, mobila si accesorii, servicii medicale si de ingrijire, dealeri auto, materiale de constructii, etc. Astfel, in prezent clientii nostri comuni pot folosi serviciul de plata in rate in peste 128 de locatii”, a declarat dl. Cristian Hîncu, Vicepresedinte Executiv Retail Alpha Bank Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?