Alpha Bank lanseaza platile cu ceasul, prin aplicatiile Garmin Pay si Fit Pay. Clientii isi pot inrola doar cardurile Visa.

28 mai 2020

Clientii Alpha Bank care au dispozitive compatibile cu Garmin Pay si Fit Pay, isi pot inrola (doar) cardurile Visa pentru a putea face plati cu ceasurile inteligente. Poate fi inrolat orice card de debit sau credit Visa emis de Alpha Bank Romania, atat de pe dispozitive Android cat si terminale iOS.

Cum se activeaza Garmin Pay/Fitbit


De pe dispozitivul tau Android sau iOS deschide aplicatia Garmin Connect Mobile/Fitbit, selecteaza imaginea ceasului Garmin/FitBit, apoi sectiunea Garmin Pay – Creeaza portofel/sectiunea Wallet. Este important ca dispozitivul Garmin/Fitbit sa fie in apropiere.

Selecteaza un cod PIN pentru platile efectuate cu dispozitivul tau Garmin/Fitbit. Prin pastrarea setarilor standard ale dispozitivului, PIN-ul iti va fi solicitat de fiecare data cand pui dispozitivul pe mana si va ramane autentificat 24 de ore sau pana cand dai ceasul jos.

Inroleaza cardul tau Visa emis de Alpha Bank, prin adaugarea datelor: numarul cardului, nume si prenume, data expirare card, cod securitate.

Confirma adresa si accepta termenii si conditiile de utilizare.

Activeaza optiunea de plata introducand codul primit prin sms sau prin apel in Contact Center.

In vederea efectuarii platilor prin „wearables”, clientii Alpha Bank aleg cardul din portofelul virtual, introduc codul PIN pentru deblocarea dispozitivului Garmin/Fitbit si apropie dispozitivul de terminalul de plata contactless.

Felicităm Alpha Bank Romania pentru această realizare. Vedem cele două soluții de plată nou lansate ca pe o oportunitate excelentă de a crește numărul de consumatori români care au posibilitatea de a plăti prin metoda cea mai potrivită stilului lor de viață. În ultimii ani, am observat un apetit ridicat al consumatorilor români pentru adoptarea inovațiilor în domeniul plăților. Peste 90% din toate tranzacțiile cu carduri Visa în România sunt contactless, ceea ce ne plasează pe locul 4 în Europa și pe locul 7 la nivel global din acest punct de vedere. Vedem deja că plățile cu ceasuri inteligente, telefoane mobile și alte dispozitive conectate au început să fie parte din viața de zi cu zi a tot mai multor români.” a declarat Elena Ungureanu, Country Manager România, Visa.

Garmin Pay si Fitbit Pay folosesc cea mai noua tehnologie de securitate Visa pentru platile contactless, de tip token, ce permite utilizatorilor sa introduca in siguranta credentialele utilizate la efectuarea platilor. Informatiile confidentiale sunt criptate, asigurand siguranta tranzactiilor contactless.

De fiecare data cand dispozitivele Garmin/Fitbit se pun pe mana sau la fiecare 24 ore, utilizatorilor li se va solicita introducerea codului PIN.

Până acum, Alpha Bank nu a încheiat un parteneriat cu Apple Pay și nici nu a dezvoltat o solutie proprie de plăți mobile prin Android.

Banca Transilvania, Orange Money, BCR, Raiffeisen Bank și CEC Bank sunt ceilalti jucători locali care au parteneriate cu Garmin Pay și/sau Fitbit Pay.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?