Alpha Bank lanseaza o aplicatie mobila de plati pe internet, cu autentificare biometrica

14 august 2020

Alpha Bank Romania lansează noua aplicație Alpha Pay Online, „cu ajutorul căreia plățile online efectuate la comercianții înrolați în 3DSecure devin mai simple și mai sigure, utilizând tehnologia biometrică,” potrivit comunicatului bancii.

Alpha Bank considera ca autentificarea biometrică este soluția de securitate optimă pentru verificarea identității, oferind în același timp o experiență plăcuta utilizatorilor.


„Noua aplicație deține un standard de securitate avansat și o tehnologie de ultimă generație, ce le va permite utilizatorilor autentificarea biometrică a tranzacțiilor online într-un mod simplu și rapid, utilizând amprenta, recunoașterea facială sau orice alt cod de securitate ce poate fi generat de dispozitiv: parola, PIN,  model de glisare, etc”, precizeaza banca.

Aplicația Alpha Pay Online poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store și are meniul disponibil în limbile româna, engleză și franceză. „Este ușor de utilizat, afisează cardurile înrolate în serviciul 3DSecure și istoricul tranzacțiilor autentificate prin intermediul său”, potrivit Alpha Bank.

Preferința utilizatorilor de servicii bancare pentru tranzacțiile online este în continuă creștere. Astfel, la nivelul portofoliului Alpha Bank Romania tranzacțiile realizate în mediul online au înregistrat o creștere de 86% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce unul din patru dintre clienții băncii au efectuat cel puțin o tranzacție în mediul online.

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?