[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Alpha Bank: 60% dintre tranzactii se realizeaza prin Internet

12 noiembrie 2013

Bancile se pare ca au atins masa critica necesara pentru trecerea la investitii, pe zona canalelor alternative, care sa permita clientilor o mobilitate sporita. Alpha Bank anunta lansarea unei noi solutii de autentificare pentru Alpha Click iar BCR introduce posibilitatea de a genera coduri unice de semnatura prin scanarea codurilor QR afisate in Click 24 Banking. Recent, Libra Internet Bank a lansat o noua platforma de mobile banking.

Alpha Banck a anuntat lansarea unei noi solutii de autentificare pentru serviciul de internet banking Alpha Click, bazata pe coduri unice de securitate (“one time password”). Codurile de securitate vor fi folosite de catre clienti atat la autentificarea in contul Alpha Click, cat si pentru autorizarea tranzactiilor. Pentru generarea acestora clientii pot alege intre aplicatia pentru smartphone Alpha Safe Access sau un dispozitiv de tip “token”.

„Aplicatia pentru smartphone Alpha Safe Access (software token) are exact aceeasi functie ca si un dispozitiv token, oferind in plus avantajul ca este disponibila permanent pe telefon.”, potrivit comunicatului de presa.

Clientii pot descarca oricand aplicatia direct din App Store, Google Play sau Windows Phone Market, o pot inregistra in Alpha Click si o pot utiliza imediat, fara a fi necesar sa se deplaseze la banca pentru a intra in posesia ei sau pentru a o activa. De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca „pentru generarea codurilor unice nu este necesar ca smartphone-ul sa fie conectat la internet”.

In varianta hardware (dispozitivul de tip “token”), clientii au la dispozitie un aparat de mici dimensiuni, care printr-o simpla apasare de buton genereaza un cod de securitate.

Noua solutie de autentificare permite clientilor o mobilitate sporita, acestia putand efectua tranzactiile prin Alpha Click de la orice computer sau tableta conectate la internet, oriunde si oricand, fara a mai fi necesara instalarea unui certificat digital. Mai mult, un client poate inregistra si apoi utiliza simultan mai multe dispozitive de securitate hardware si/sau software, astfel ca sansa de a avea la indemana in orice moment un generator de coduri creste semnificativ.

Alpha Bank Romania a lansat serviciul de internet banking in anul 2005. Comparativ cu perioada similara din anul anterior, in 2013, pe segmentul persoanelor fizice s-a inregistrat o crestere de peste 16% a numarului de clienti. In prezent Alpha Click are peste 35.000 de utilizatori, iar mai mult de 60% din tranzactiile bancii sunt realizate prin intermediul internetului.

Si BCR a venit cu noutati privind codurile unice de semnatura din aplicatia de internet banking. Astfel, clientii bancii au acum posibilitatea de a genera coduri unice de semnatura prin scanarea codurilor QR afisate in Click 24 Banking. Aceasta facilitate este o functionalitate a aplicatiei eTokenBCR disponibila pe toate versiunile aplicatiei – iOS, Android si Windows Phone 8.

Clientii Click 24 Banking, care au eTokenBCR activat, pot accesa meniul Semnatura – cod QR al aplicatiei si vor avea astfel posibilitatea de a scana codul QR afisat in Click 24 Banking versiunea desktop. Prin scanare se vor completa automat suma transferata si ultimele 4 cifre ale contului beneficiar. Clientul nu trebuie decat sa introduca codul PIN pentru a valida generarea codului unic de semnare a tranzactiei.

Clientul trebuie doar sa tasteze codul PIN in aplicatia eToken pentru a completa procesul de generare a codului unic care permite autorizare a tranzactiei.

Potrivit comunicatului de presa, : aceasta functionalitate se adreseaza tuturor clientilor Click 24 Banking si “are ca principal avantaj eliminarea posibilelor erori de completare manuala a datelor necesare generarii DS. Utilizatorii pot astfel genera imediat codurile unice de semnatura autorizand mai repede tranzactiile bancare”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?