Allevo a obtinut 738.000 euro pentru dezvoltarea unei aplicatii adresate IMM-urilor

23 ianuarie 2020

Allevo, cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului „Creșterea IMM-urilor din România”, a demarat joi, 23 ianuarie 2020, proiectul Whizzer.

Proiectul se implementează în București, are termen final de implementare data de 30 noiembrie 2021 și o valoare totală de 738.375 de euro, din care asistență financiară nerambursabilă de 420.000 de euro.

„Proiectul Whizzer are ca finalitate dezvoltarea unei aplicații software distribuită în regim open source, construită pentru IMM-uri în scopul de a le facilita accesul la operațiuni financiare oferite ca serviciu și care să le ajute să își automatizeze și centralizeze fluxurile financiare, la un cost redus: balanță, plăți salariale, facturi, cashflow, accounts payable and receivable, raportare lichiditate.”, potrivit comunicatului.

Aplicația dezvoltată prin proiect include o componentă de inteligență artificială care asigură o analiză detaliată a datelor procesate. Această componentă este proiectată și dezvoltată de compania Bakken & Bæck AS, un studio de dezvoltare de produse digitale, cu experiență în crearea de capabilități AI și machine learning.

Acest parteneriat este susținut de relațiile bilaterale dintre Norvegia și România, promovate prin programul de finanțare. Parteneriatul permite Allevo să beneficieze de expertiza complementară a Bakken & Bæck, pentru a construi o soluție finală revelantă industriei financiare.

„Proiectul are ca scop creșterea ratei de incluziune financiară, adresând ecosistemul format din bănci, prestatori de servicii financiare și IMM-uri din Europa. Accentul cade pe IMM-uri, din punct de vedere al armonizării sș comunicării printr-o infrastructură de open banking cu un design revoluționar.”, se mai precizeaza in comunicat.

In urma implementarii proiectului, Allevo se asteapta la o creștere estimată a cifrei de afaceri de 28% până în 2023, raportat la 2018 si la creștere estimată a profitului de 66% până în 2023, raportat la 2018.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash