[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Alior Bank vinde portofoliul de credite de consum in Romania, catre Patria Bank

21 iunie 2024

Alior Bank S.A., prin sucursala sa din Romania, Alior Bank S.A. Varsovia – Sucursala Bucuresti, in calitate de cedent, si Patria Bank S.A., in calitate de cesionar, anunta ca in data de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale in valoare de 97 de milioane lei in sold la 30 aprilie 2024.

„Portofoliul subiect al tranzactiei include aproximativ 4.000 de clienti persoane fizice si este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate in lei. Tranzactia este estimata a se implementa in septembrie 2024, contribuind la cresterea portofoliului de credite de consum si a numarului de clienti persoane fizice ai Patria Bank.” – potrivit comunicatului de presa.

Banca precizeaza ca integrarea clientilor preluati se va face online prin platforma digitala de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin reteaua de unitati teritoriale si prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.

“Aceasta achizitie reprezinta un pas important in planurile de dezvoltare ale Patria Bank si, impreuna cu cresterea organica a bancii, aduce o contributie la consolidarea profitabilitatii acesteia. Tranzactia ne ofera oportunitatea de a dezvolta si diversifica activitatea bancii impreuna cu noii clienti. Dupa preluarea acestora, Patria Bank intentioneaza sa ii fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse si servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipoteca, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent si depozite la termen. Astfel, oferim solutii financiare adaptate nevoilor fiecarui client, promovand o relatie de incredere si parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea – Director General al Patria Bank.

Alior Bank a luat o decizie strategica de vanzare a portofoliului de credite de consum in Romania. Ne-am pregatit pentru aceasta tranzactie cu mult timp inainte. Suntem fericiti ca Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru ca este o banca romaneasca reputabila ce ofera clientilor sai un pachet complet de produse bancare si care are planuri amibitioase de dezvoltare in aceasta zona. Vom face tot posibilul sa ne asiguram ca tranzactia se deruleaza usor pentru clientii nostri si ca acestia pot folosi in avantajul propriu, in mod rapid si eficient, gama larga de produse si servicii a Patria Bank, impreuna cu reteaua teritoriala a bancii.”, a declarat Anca Andrei, Director General, Alior Bank S.A. Varsovia, Sucursala Bucuresti.

______________

Patria Bank este o banca romaneasca, listata la Bursa de Valori Bucuresti. Grupul Patria Bank are ca actionar majoritar Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Alior Bank S.A. a lansat operatiunile in anul 2008 si este astazi o banca universala de talie medie cu crestere rapida, care se adreseaza atat clientilor individuali cat si celor comerciali. Alior Bank S.A. este listata la Bursa de Valori din Varsovia. Banca se situeaza pe locul 8 dupa valoarea activelor in cadrul sectorului bancar din Polonia (la sfarsitul anului 2023).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?