[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Adrian Viman intră în acționariatul TechVentures Bank cu o detinere de 5,7%

11 octombrie 2023

Adrian Viman, fost CEO al Kaufland România, dar și al rețelei de 700 de magazine din Germania, devenit astfel cel mai puternic exe­cutiv român,  a intrat cu o participație 5,72% în acționariatul Techventures Bank, fosta Bancă Feroviară, prin intermediul Adivi Estate, companie activă în sectorul imobiliar românesc. Aportul în capital s-a ridicat la două milioane de lei, relevă date analizate de Profit.ro.

In decembrie 2020, cand Banca Comerciala Feroviara anunta schimbarea actionariatului si a numelui in Techventures Bank, actionarul principal al bancii era Vasile Olimpiu BALAȘ, primul programator roman actionar majoritar intr-o banca, cu o experiență de peste 20 de ani în creare de software pentru industria de banking din România. Acesta ramane in continuare majoritar insa si-a diminuat detinerea cu 5,6 puncte procentuale.

Sursa: Techventures Bank

Intitutia de credit are un capital social subscris si varsat integral de 80.398.000 lei;

La finele lui 2022, banca avea active de 869,54 milioane de lei, față de 737,39 milioane de lei în anul precedent, fiind una dintre cele mai mici bănci din sistem.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?