Adrian Vasilescu despre preluarea de la ANPC a protectiei consumatorilor de servicii financiare: „BNR a trecut la analiză. Potenţială iniţiativă parlamentară”

27 august 2021

In Uniunea Europeană, în 11 ţări membre, dintre cele 18 în care băncile centrale au şi atribuţii de supraveghere prudenţială, a fost legiferată înfiinţarea direcţiilor de protecţie a consumatorilor de servicii financiar-bancare.

Ştirea că pe rolul Parlamentului ar fi fost înregistrată o iniţiativă legislativă, având ca obiect transferul protecţiei consumatorilor de servicii financiare la Banca Naţională, nu a fost confirmată, scrie Adrian Vasilescu intr-un articol preluat de ZF.

Deşi nu este  depus un proiect de lege, premisele sunt în …sala de aşteptare. (…) Există, deci, problema!,” recunoaste consilierul guvernatorului.

Recent, CA al BNR a adoptat, după o solidă analiză comparativă, un set  de decizii privind adecvarea la eventualitatea că autorităţile statului, în ultimă instanţă Parlamentul României, ar hotărî să transfere băncii centrale, prin lege, arbitrajul relaţiilor dintre instituţiile financiare şi clienţii neprofesionişti.

Şi cum există deja modele, acumulări de experienţe ale unor bănci centrale, BNR a trecut la analiza lor,” a mai precizat Vasilescu.

Descarca articolul complet aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?