[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Adrian Stratulat, director executiv Asociatia Romana de Blockchain: vom lansa in curand spre consultare publica un proiect care va sta la baza reglementarii domeniului

16 mai 2019

Reprezentantii Asociatiei Romane de Blockchain (ARB) spun ca in prezent se concentreaza pe elaborarea unui document care sa poata reprezenta o baza pentru viitoarea legislatie care va acoperi domeniul, potrivit wall-street.ro. La intrebarea NOCASH, Adrian Stratulat (foto), directorul executiv al ARB, a precizat ca documentul va contine doar propuneri pentru reglementarea DLT (Distributed Ledger Technology), fara a lua in calcul partea legata de emiterea de criptomonede.

“Ne concentram initial pe STO-uri (n.red. “security token offering” ) si crearea unui cadru pentru pietele de capital digitalizate. Vrem sa construim si un glosar de termeni astfel incat, atunci cand vor exista acte aditionale peste acest framework initial, sa existe un limbaj comun. Aceasta este de fapt una dintre problemele de ordin legislativ in prezent: trebuie sa cream termeni in romana care sa fie recunoscuti de cei care legifereaza, si prin care sa putem explica atat semnificatia tehnica, cat si cea practica”, a explicat Adrian Stratulat, care este si COO al companiei Swazam.


Stratulat a mai adaugat ca sursa de inspiratie ca precedent legislativ este in principal Malta, dar si jurisdictiile din Franta, Estonia si Elvetia. “Am stabilit deja un grup de lucru iar in curand vom lansa in consultare publica un draft al documentului.”, a mai spus Adrian Stratulat.

In zilele de 21 si 22 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, se va organiza Romania Blockchain Summit, cea mai mare intalnire de profil din sud-estul Europei, dupa cum spun organizatorii. Evenimentul se va desfasura sub patronajul MCSI.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?