Adoptia solutiilor de plati mobile la BT: Apple Pay a obtinut intr-o saptamana peste 20% din numarul de descarcari inregistrate de BT Pay intr-un an si jumatate

4 iulie 2019

Clienţii Băncii Transilvania au primit cu deschidere serviciul Apple Pay, încât aproape 50.000 de clienţi s-au înrolat deja în acest serviciu la doar o săptămână de la lansare, a declarat Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking al Băncii Transilvania, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19.

„Săptămâna trecută a venit Apple Pay în România şi am fost în primul val de bănci care au integrat serviciul. Am avut 47.000 de clienţi înrolaţi în prima săptămână. Ne aşteptam la un val mare în prima zi şi deja sunt multe plăţi care se fac, oamenii sunt încântaţi, feedback-urile au fost foarte bune, iar clienţii au fost mulţumiţi că pot folosi şi sisteme de operare iOs pentru plată, pentru că până acum puteau doar de pe Android”, a precizat Gabriela Nistor, vicepreşedinte al BT.

Oficialul BT a mai spus ca venirea Apple Pay is arata deja efectele pozitive in adoptia platilor mobile in Romania. In cazul BT, se constata o intensificare a cresterii numarului de descarcari pentru aplicatia BT Pay. In luna mai, BT a raportat 220.000 de descarcari a aplicatiei BT Pay.

Cu alte cuvinte, Apple Pay a obtinut intr-o saptamana peste 20% din numarul de descarcari inregistrate de BT Pay intr-un an si jumatate.

Sursa foto: bankingnews.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?