Adoptia portofelelor digitale la Raiffeisen – peste 90.000 de clienti in cinci luni. La BT, numarul utilizatorilor de aplicatii de wallet a depasit deja jumatate de milion.

4 ianuarie 2020

Raiffeisen Bank Romania a anuntat ca peste 90.000 de clienti au facut plati folosind aplicatiile de wallet instalate pe telefonul mobil in 2019. Astfel, aplicatia dezvoltata de banca – RaiPay – a fost adoptata de 45.000 de clienti in vreme ce solutia ApplePay a inregistrat 38.000 de utilizatori.

Imediat dupa Craciun, pe 27 decembrie 2019, Banca Transilvania anunta la randul ei ca peste 500.000 de clienti ai bancii – pe care institutia ii catalogheaza ca fiind „trendsetteri” – au efectuat plati anul trecut folosind aplicatia BT Pay si Apple Pay.

Raiffeisen Bank Romania a lansat RaiPay in 7 august 2019 in vreme ce Banca Transilvania a lansat BT Pay in ianuarie 2018.

Lansarea BT Pay a marcat doua premiere: BT Pay devenea primul wallet din Romania care permite plati contactless, bazat pe tehnologia de plata Visa Token Service si MasterCard Digital Enablement Service, respectiv primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseste serviciul token al Visa.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash