Adoptia portofelelor digitale la Raiffeisen – peste 90.000 de clienti in cinci luni. La BT, numarul utilizatorilor de aplicatii de wallet a depasit deja jumatate de milion.

4 ianuarie 2020

Raiffeisen Bank Romania a anuntat ca peste 90.000 de clienti au facut plati folosind aplicatiile de wallet instalate pe telefonul mobil in 2019. Astfel, aplicatia dezvoltata de banca – RaiPay – a fost adoptata de 45.000 de clienti in vreme ce solutia ApplePay a inregistrat 38.000 de utilizatori.

Imediat dupa Craciun, pe 27 decembrie 2019, Banca Transilvania anunta la randul ei ca peste 500.000 de clienti ai bancii – pe care institutia ii catalogheaza ca fiind „trendsetteri” – au efectuat plati anul trecut folosind aplicatia BT Pay si Apple Pay.


Raiffeisen Bank Romania a lansat RaiPay in 7 august 2019 in vreme ce Banca Transilvania a lansat BT Pay in ianuarie 2018.

Lansarea BT Pay a marcat doua premiere: BT Pay devenea primul wallet din Romania care permite plati contactless, bazat pe tehnologia de plata Visa Token Service si MasterCard Digital Enablement Service, respectiv primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseste serviciul token al Visa.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?