[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Adoptata deja de Senat, plafonarea dobânzilor la creditele acordate de IFN-uri a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional. Proiectul de lege prevede un maxim de 35% la creditele de consum si de 16% la ipotecare.

22 martie 2024

Limita pentru plafonarea dobânzii la creditele acordate de IFN se stabileste functie de facilitatea de credit Lombard, practicata de BNR, care în prezent este de 8%, potrivit ZF. Astfel, la creditele de consum limita dobânzii efective poate urca până la cel mult 27 puncte procentuale peste Lombard, în timp ce la ipotecarele pentru investiţii imobiliare limita stabilită în varianta actuală a proiectului pentru dobânda anuală efectivă este acum cu cel mult 8 pp peste dobânda Lombard a BNR.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?