[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Actiunea Visa Inc. a crescut cu aproape 400% in ultimii cinci ani

20 ianuarie 2014

Cine cumpara la inceputul anului 2009 actiuni Visa Inc. si vindea vinerea trecuta, ar fi marcat un profit de 390%. In perioada ianuarie 2009 – ianuarie 2014, pretul actiunii Visa Inc. a crescut de la 60 USD la peste 232 USD, inregistrand una dintre cele mai spectaculoase evolutii bursiere de la New York Stock Exchange (NYSE).

In cursul anului trecut, randamentul oferit de o actiune Visa Inc. a fost de 45%. Cresterea a continuat si in primele saptamani din acest an. Numai in ultima sedinta de tranzactionare de vineri, pretul a urcat cu 4,7%, investitorii anticipand rezultate financiare foarte bune pentru T4, dupa ce competitorul American Express a depasit estimarile analistilor.

Visa Inc. urmeaza sa anunte rezultatele trimestriale pe 30 ianuarie a.c. Analistii chestionati de Reuters estimeaza un castig per actiune de 2,16 USD, fata de 1,93 USD cat s-a inregistrat cu un an in urma.

Actiunile Visa Inc. au intrat la tranzactionare si la Bursa de Valori din Bucuresti incepand cu sedinta din 18 aprilie 2012. Potrivit datelor Tradeville, market maker pentru Visa, prima zi de tranzactionare la BVB a adus cinci tranzactii, incluzand 35 de titluri, pretul de inchidere fiind de 407 lei/unitate, cu 0,25 la suta mai mult decat cel de incepere. Visa Inc. a incheiat ultima sedinta de tranzactionare de saptamana trecuta la BVB cu pretul de 759.75 RON/actiune.

pret actiune Visa_ian2014

Pentru mai multe detalii accesati link-ul: Why is Visa up today

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?