[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Acord intre Ministerul Finantelor si UiPath. Vor fi dezvoltati roboti software pentru automatizarea proceselor repetitive precum eliberarea certificatelor fiscale.

7 iulie 2021

Ministerul Finanțelor și UiPath anunta semnarea unui acord de colaborare în vederea operaționalizării Centrului de Excelență RPA (Robotic Process Automation) din cadrul Ministerului de Finanțe.

În baza acordului, reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finanțe și „vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese”, se arata in comunicat.

„Implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitărilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate,” explica Ministerul Finantelor.

„Continuăm demersurile de digitalizare începute la nivelul Ministerului de Finanțe. Împreună cu reprezentanții UiPath, aducem în administrația fiscală din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesită un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încărcarea aferentă task-urilor repetitive și permite funcționarilor să-și utilizeze expertiza pentru activități complexe, cu valoare adăugată mai mare. Mulțumesc reprezentanților UiPath pentru deschiderea în ceea ce privește colaborarea cu Ministerul de Finanțe în cadrul Centrului de Excelență RPA.”, a declarat ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.

Acordul semnat astăzi pune bazele unei colaborări de durată în cadrul Centrului de Excelență RPA, care are ca obiectiv identificarea și implementarea la scară largă a soluțiilor de digitalizare în cadrul Ministerului de Finanțe, fiind orientat către tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluții Cloud, BigData/Analytics și Robotic Process Automation.

„Acest demers își propune să accelereze adoptarea și implementarea noilor tehnologii în cadrul administrației fiscale, precum și creșterea gradului de securitate a datelor procesate, în vederea îmbunătățirii experienței contribuabililor cu administrația fiscală și scăderea costurilor administrative pe termen lung,” se mai precizeaza in comunicat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?