Abonatii Reader’s Digest apreciaza Visa drept „Cea mai de incredere marca” de carduri din Romania

19 mai 2011

19 mai, 2011 – Visa a fost aleasa „cea mai de incredere marca de carduri de credit” in cadrul studiului international realizat de revista Reader’s Digest in randul abonatilor sai din Europa. Studiul s-a desfasurat in 16 tari europene, inclusiv in Romania. Doar in doua tari s-a optat pentru un alt brand decat Visa: Croatia a ales American Express iar Slovenia Maestro.

Studiul Reader’s Digest privind cele mai de incredere marci europene analizeaza o gama larga de categorii de produse, de la analgezice la electrocasnice si carduri. Dupa identificarea celor mai de incredere marci, participantii la studiu le evalueaza pe baza urmatoarelor criterii: calitate, valoare, imagine si intelegerea nevoilor clientilor.

Studiul s-a bazat pe chestionare cu intrebari deschise trimise prin posta catre 33.000 de persoane din 16 tari europene, inclusiv Croatia si Slovenia (nou intrate in grup, in 2011). In Romania, chestionarul a fost trimis unui numar total de 7.000 de persoane, iar rata de raspuns a fost de 21,4% – cea mai mare dupa Finlanda.

„Pentru al unsprezecelea an consecutiv, cititorii Reader’s Digest au votat Visa drept cea mai de incredere marca de carduri de credit din Europa,” a declarat Catalin Cretu (foto), Director General, Romania, Visa Europe. „Visa este una dintre cele mai renumite si respectate marci din lume, iar aceasta distinctie reprezinta un feedback important din partea posesorilor de carduri. In aceste momente de dificultati economice, in special, cand increderea in numeroase marci a avut de suferit, clientii ne-au oferit o satisfactie deosebita continuand sa pozitioneze, cardurile noastre de debit si de credit drept cele mai de incredere carduri.”

Visa Europe isi mentine estimarea de crestere de doua cifre in 2011, tranzactiile procesate in primul trimestru inregistrand o crestere de 22,6% fata de anul precedent, cu o crestere de baza de 10,6%. Se continua astfel tendinta de crestere raportata de Visa Europe in luna ianuarie a acestui an privind rezultatele financiare din 2010, cand a anuntat si investiții in tehnologii de plata in valoare de 1 miliard de euro de la infiintarea Visa Europe in 2004. Astfel, Visa Europe va investi anual 100 milioane euro in vederea lansarii platilor mobile si a noii extinderi pe segmentul comertului electronic.

In Europa, sunt 427 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in decembrie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash