A fost furat singurul bancomat din Chiajna – prejudiciul este de 53.000 Euro

17 aprilie 2015

Un bancomat a fost furat cu totul, in noaptea de miercuri spre joi, din holul unui magazin din Chiajna, de patru barbati care l-au incarcat intr-o autoutilitara, dupa care au fugit, potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax. Incidentul s-a produs in jurul orei 02:30.

ATM-ul a fost furat dintr-un magazin Mega Image, din Chitila, potrivit B1 Tv.
Este vorba despre un bancomat care deservea mai multe banci si care era prins in perete cu suruburi. Anchetatorii citati de Mediafax au declarat ca pe camerele de supraveghere se vede cum bancomatul este smuls din perete de patru indivizi cu fetele acoperite, care ulterior incarca aparatul intr-o autoutilitara („Dacie Papuc” conform B1TV).


Politia a fost anuntata de agentii firmei care asigura securitatea dupa ce acestia au constatat ca magazinul fusese spart.

Totul s-a întâmplat intr-un minut, prejudiciul fiind evaluat la 53.000 Euro, potrivit Digi24 care mai precizeaza ca ATM-ul furat era singurul din Chiajna, localnicii fiind acum nevoiti sa mearga aproape 10 km pana la cel mai apropiat bancomat din Bucuresti.

„Pentru hoti, ATM-ul a fost prada usoara. Magazinul din care l-au furat nu are sisteme de alarma. Usa de la intrare în magazin nu a fost un obstacol major pentru hoti. Este din sticla, are doua sisteme de prindere in zona superioara si cea inferioara. In doar cateva, secunde hotii au reusit sa o iinlature si la doar trei metri distanta ii astepta bancomatul, pe care l-au luat la fel de repede.”, potrivit Digi24.

Interesant este ca desi au existat camere de supraveghere, modul in care a fost furat ATM-ul este prezentat diferit de cele trei surse citate. Astfel, Mediafax precizeaza ca terminalul era prins cu suruburi in perete, bancomatul fiind „smuls din perete”, Digi24 scrie ca „aparatul a fost desprins din podea” iar B1TV precizeaza ca hotii „au deschis cu forta usa unui ATM „. Ce ramane sigur este paguba pentru ca un ATM a fost intr-adevar furat cu totul.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash