[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Reducerea comisioanelor la platile cu cardul si legea falimentului persoanelor fizice pe masa guvernului

2 aprilie 2014

Update: Proiectul de lege care prevede plafonarea platilor in numerar si limitarea comisioanelor interbancare la tranzactiile prin carduri a fost aprobat de Guvern si transmis Parlamentului spre adoptare, au declarat surse oficiale.

Astazi, in sedinta de guvern, este din nou inclus pe agenda discutiilor proiectul de lege pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.

Ministerul Finantelor a elaborat un proiect prin care vor fi limitate comisioanele interbancare aferente tranzactiilor de plati cu cardul, la 0,2% pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cele de credit, dupa ce la finele lunii ianuarie a.c. masurile au fost propuse intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

De asemenea, in sedinta de astazi ar putea fi luata in discutie si propunerea legislativa intitulata ”Lege privind falimentul persoanelor fizice”, initiata de domnul deputat Mircea Grosaru – Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale, guvernul urmand a exprima un punct de vedere in acest sens.

Noutăți

Bots And Bank Accounts

Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?