[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Volksbank lanseaza optiunea de autentificare prin SMS la platforma de Internet Banking

17 februarie 2014

Clientii Volksbank Romania au, de acum, posibilitatea de a folosi coduri trimise prin SMS, in locul celor generate de dispozitivele Token, pentru a se autenfica si pentru a autoriza tranzactii prin Internet Banking. Dupa ce introduc user-ul si parola, ca si pana acum, utilizatorii apasa pe butonul SMS in ecranul nou aparut. Ulterior, codul de autentificare va fi primit in cateva secunde iar valabilitatea acestuia va fi de un minut, potrivit precizarilor bancii. 

Serviciul functioneaza de pe orice telefon, nefiind necesara instalarea unei aplicatii dedicate. SMS-urile se trimit automat, dupa completarea ordinelor de plata in platforma Internet Banking.

Banca precizeaza ca in cazul in care clientul nu mai are vechiul numar de telefon, acesta il poate inlocui in orice sucursala Volksbank. Daca ai ambele numere de telefon la indemana, poti face schimbarea chiar tu, direct din aplicatia de Internet Banking (Setari cont -> SMS token). Vei primi doua coduri de validare a schimbarii, unul pe vechiul numar de telefon si celalalt pe noul numar.”, potrivit volksbank.ro

„Datele statistice priving utilizarea serviciilor de telefonie mobila arata ca marea majoritate a romanilor detin un telefon mobil. Prin optiunea SMS Token clientii Volksbank vor putea folosi telefonul mobil si pentru securizarea accesului la serviciile bancare. Este o solutie mult mai comoda pentru utilizatorii de Internet Banking, in comparatie cu dispozitivele clasice de generare coduri”, spune Marius Balcanu, seful Departamentului Online Services and Strategy din cadrul Volksbank Romania.

Optiunea de autentificarea prin SMS este oferita de Volksbank gratuit. Nu exista comisioane nici la activarea optiunii, nici comisioane de administrare. De asemenea, toate SMS-urile trimise de catre banca cu coduri de autentificare/semnare sunt gratuite, indiferent de numarul lor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?