[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BNP Paribas Personal Finance demareaza procedurile de sistare a operatiunilor din Romania ale diviziei de consumer finance, Cetelem

7 martie 2023

Dupa 15 ani de prezenta pe piata romaneasca si peste 1,8 milioane de credite de consum acordate, BNP Paribas Personal Finance anunță demararea procedurilor de sistare a operațiunilor din România ale diviziei de consumer finance – Cetelem, după ce nu s-a concretizat „procesul de identificare a unui partener financiar care să posede capacitatea de a defini şi a asigura un viitor stabil pentru companie”.

Incetarea activităţii din România urmeaza a se realiza progresiv, fără impact asupra altor entităţi ale BNP Paribas, care îşi vor continua operaţiunile şi planurile de dezvoltare în România. 

Potrivit companiei, Cetelem va asigura continuitatea relațiilor de afaceri cu partenerii și clienții în baza contractelor de credit și carduri aflate în derulare până la rambursarea integrală și la încetarea obligațiilor contractuale.

_________

Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit – BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?