[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Poșta Română a început printarea cardurilor de energie. A fost finalizată procedura de achiziţie pentru 7.000 de dispozitive electronice portabile prin care poştaşii pot încasa facturile pentru beneficiarii cardului de energie.

26 ianuarie 2023

Cardurile pentru plata facturilor la energie au început să fie printate la Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naționale Poșta Română. Poștașii vor distribui cardurile pentru tranșa I în perioada 1-28 februarie, potrivit comunicatului. De la 20 februarie vor putea fi făcute plăți cu cardurile de energie.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, și Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, au vizitat, astăzi, Fabrica de Timbre, cu ocazia lansării procesului de printare și împlicuire a cardurilor de energie.

„Echipamentele care servesc printării și împlicuirii, achiziție recentă a Companiei, sunt printre cele mai moderne linii tehnologice din domeniu. Capacitatea de împlicuire a liniei de insert, de pildă, se ridică la 22.000 de materiale/oră.” – precizeaza Posta Romana.

De la 20 februarie vor putea fi făcute plăți cu cardurile de energie. Alături de cardurile pentru alimente și mese calde pe care le-am oferit încă din vara anului trecut, voucherele pentru plata facturilor vor ajuta milioane de oameni aflați în situații dificile să aibă condiții decente de viață și mă refer în mod special la persoanele vârstnice, care constituie cea mai vulnerabilă categorie socială.” – a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Plățile facturilor la energie vor fi realizate după următorul calendar:

a) Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;

b) Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 31.12.2023.

Plățile se vor face la orice subunitate a Poștei Române SAU la direct la poștaș, la domiciliul beneficiarului.

Procedura este următoarea: se completează plata prin mandat poștal, către contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari). Apoi, se primește dovada plății. Pe aceasta este scrisă suma rămasă după ce plata a fost făcută, valoarea plății/plăților realizate, precum și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata.

În tot acest proces, fluxul logistic este asigurat de Poșta Română. Întreg calendarul proiectului este respectat întocmai și nu există niciun fel de întârziere. De asemenea, pentru fiecare etapă a proiectului, angajații noștri au parte de training. De exemplu, pentru declarațiile pe propria răspundere a existat o pregătire prealabilă, astfel încât poștașii să știe cum și ce date trebuie să adune. De altfel, Poșta Română asigură instruirea necesară la fiecare contract nou pe care îl desfășoară. Este firesc să fie așa; ne customizăm serviciile în funcție de clienți”, a declarat Valentin Ștefan, director general Compania Națională Poșta Română.

Acesta a mai precizat ca a fost finalizată procedura de achiziţie pentru 7.000 de dispozitive electronice portabile prin care poştaşii pot încasa facturile pentru beneficiarii cardului de energie.

“Săptămâna trecută am finalizat o procedură de achiziţie a 7000 de dispozitive electronice, dispozitive portabile prin care angajaţii companiei, poştaşii, pot să scaneze şi să încaseze aceste facturi. Aşteptăm livrarea care ar trebui să vină în prima jumătate a lunii februarie. Ulterior, distribuirea, ca până pe 20 februarie să avem şi această modalitate de plată funcţională.” – a declarat Valentin Ştefan.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?