[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Intesa Sanpaolo Bank a implementat serviciul Plăți Instant. Pana acum, la schema de plati instant au aderat noua banci.

6 octombrie 2022

Începând de astăzi, 6 octombrie 2022, grupul băncilor care furnizează Plăți Instant clienților proprii adaugă un nou membru, Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo.

Intesa Sanpaolo Bank este a noua bancă participantă la serviciul Plăți Instant, alături de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Patria Bank, Vista Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale.


Aderarea Intesa Sanpaolo Bank la grupul băncilor care au implementat serviciul de plăţi interbancare instant face parte din strategia noastră de digitalizare a produselor și serviciilor băncii. Prin serviciul Plăți Instant le oferim clienților noștri, persoane fizice și entități economice, o nouă experiență bancară și un nou mod de gestionare a banilor. Posibilitatea de a transfera bani, în timp real, oricând, inclusiv în afara orelor obișnuite de program, în deplină siguranță, către alte bănci din România, cred că va fi curând noul standard de plată. Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate prin intermediul aplicației Internet Banking I@Bank.”- a declarat Dan Sandu, Director General Intesa Sanpaolo Bank.

”Ne bucurăm că Intesa Sanpaolo Bank s-a alăturat familiei băncilor care oferă Plăți Instant, un club inovator și ambițios care depune eforturi importante pentru a dezvolta servicii de plată moderne, facile și sigure. Beneficiile acestor servicii vor fi contorizate atât de către consumatorii finali, persoane fizice sau juridice, cât și de către comercianții care vor adopta noile tehnologii. România dispune de un potențial substanțial de dezvoltare a plăților instant. Efortul pentru aceste schimbări trebuie să fie unul comun, atât al furnizorilor de servicii de plăți, cât și al comercianților și instituțiilor publice. Aceasta este modalitatea prin care putem evolua, ca industrie, aducând beneficii tuturor părților implicate.” – a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

______________

Serviciul este disponibil fără întrerupere (24/7), iar fondurile (sub 50.000 lei per tranzactie) sunt transferate între conturile clienţilor instantaneu. Pot efectua plăți instant atât persoane individuale, cât și juridice. Serviciul garantează efectuarea plăților și administrarea informațiilor atașate acestora în condiții de siguranță deplină, funcțională și informatică. Serviciul Plăți Instant presupune că banii sunt transferaţi din contul bancar al debitorului ȋn contul bancar al beneficiarului în maxim 10 secunde.

Plățile instant pot fi utilizate pentru transferuri urgente de bani (instant), la orice oră din zi sau noapte, între rude, prieteni, cunoștințe, pentru colectare de fonduri (împărțirea unei note de plată de ex.), pentru plata unor furnizori din on-line, fără a mai oferi datele personale/datele de pe card, pentru plata unor taxe, impozite, rate bancare în regim de urgență, fără a mai fi limitați de programul băncii (cut-off bancă).

De la momentul lansarii (aprilie 2019) până în prezent, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, în parametri optimi, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?