[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Coinzix, un crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari. Compania are peste 4500 de clienti si a inregistrat volume de 10 mil. USD in primele sapte luni din momentul lansarii.

28 iunie 2022

Investiția Legion Ventures, considerat cel mai mare fond de investiții în criptomonede din Europa de Est, va susține COINZIX în eforturile de a deveni lider de piață, în următoarele 12 luni. De la înființare și până acum, investiția COINZIX se ridică la peste 1 milion de dolari.

COINZIX intenționează să investească 10 milioane de dolari în următorii trei ani. În curând, va lansa propriul token, va emite un card de debit, un launchpad, iar până la finalul anului va extinde rețeaua de crypto ATM-uri de la opt la 15. 

Aportul financiar, împreună cu serviciile suport (marketing; servicii juridice; tokenomics, adică structura și ciclul de achiziție și utilizare a unui token în vederea tranzacționării, precum și strângere de fonduri) pe care Legion Ventures le va asigura, va susține planurile Coinzix de a deveni, în următoarele 12 luni, principalul crypto exchange prin care vor tranzacționa investitorii și traderii români.

„Criptomonedele vor revoluționa piața digitală și vor fi complementare sistemul monetar, iar noi vrem să ajutăm în procesul de educare al românilor de a lua decizii conștiente atunci când investesc în această piață. De aceea, suntem extrem de încântați și onorați de suportul pe care l-am găsit în comunitatea investitorilor în criptomonede, în această etapă a proiectului nostru ambițios. Am creat Coinzix cu gândul de a contribui la adopția în masă a criptomonedelor în România și suntem pregătiți să oferim oportunități atât investitorilor care au crezut în proiectul nostru de la început, cât și românilor care își doresc un crypto exchange ușor de folosit, sigur și cu comisioane accesibile. Până la sfârșitul anului, vom îmbunătăți oferta de servicii prin emiterea cardurilor de debit Coinzix, vom lansa launchpadul (platformă ce ajută startup-urile din zona crypto să strângă fonduri) și vom extinde rețeaua de bancomate. Toate acestea ne vor permite să devenim lideri de piață din punct de vedere al numărului de utilizatori și al volumului tranzacționat”, a declarat OVIDIU CHIRODEA, co-fondator și CEO Coinzix.

Peste 4.500 de utilizatori în șapte luni

Din momentul lansării, în octombrie 2021, exchange-ul a avut un volum de peste 10 milioane de dolari, realizat de 4.500 de utilizatori din România.

Aceștia au posibilitatea de a tranzacționa peste 60 de criptomonede, atât pe o platforma desktop, cât și prin aplicații mobile IoS și Android.

Platforma Coinzix permite achiziția de criptomonede fie prin transfer bancar, folosind euro, fie cu cardul, folosind orice tip de valută.

De asemenea, la Coinzix, tranzacțiile se pot face și prin rețeaua de ATM-uri, de unde se pot cumpăra și vinde Elrond eGold (EGLD) sau Bitcoin (BTC) cu RON, cash.

Momentan, compania operează o rețea de opt ATM-uri amplasate în cele mai mari orașe ale țării (București, Brăila, Oradea, Constanța, Sibiu, Timișoara). Prin intermediul acestora, utilizatorii au efectuat peste 1.000 de depuneri și retrageri.

Rețeaua de ATM-uri se va extinde la 15 unități până la finalul acestui an. Compania vizează, de asemenea, extinderea rețelei de bancomate și peste granițe, în țări precum Italia și Spania.

Mediana tranzacțiilor efectuate de clienții Coinzix este între 700 de dolari și 1.000 de dolari.

Investiții de 10 milioane de dolari în următorii trei ani

Urmărind misiunea companiei de a face investiția în criptomonede un proces ușor pentru toată lumea, într-un mediu digital sigur și transparent, Coinzix intenționează să acopere toate serviciile ecosistemului crypto-financiar, inclusiv staking, sisteme PoS, launchpads și credite.

În plus, Coinzix va lansa propriul token după ce etapa de fundraising va fi încheiată. Listarea tokenului este dependentă de condițiile pieței. 

Pentru următorii trei ani, compania și-a planificat investiții de aproximativ 10 milioane de dolari.

______________

Coinzix este un crypto exchange dedicat atât investitorilor la început de drum, cât și traderilor din piața criptomonedelor. Aceștia pot tranzacționa ușor și eficient din punct de vedere al costurilor peste 60 de criptomonede, prin aplicații desktop, mobil și printr-o rețea de ATM-uri.

Lansată în 2021 cu scopul de a face tranzacțiile cu criptomonede accesibile tuturor românilor, platforma Coinzix permite achizițiile de criptomonede prin toate instrumentele de plată: cash, card și transfer bancar.

Platforma a fost lansată la Oradea, de trei antreprenori români: Ovidiu Chirodea, Mihai Sbirneciu și Mihai Niculae, în urma unei investiții de aproximativ 1 milion de dolari.

Înființat în martie 2021, Legion Ventures este un fond de investiții al comunității românilor pasionați de ecosistemul criptomonedelor, creat cu scopul de a susține proiecte bazate pe tehnologia blockchain aflate în stadii incipiente de dezvoltare.

În 15 luni de la înființare, fondul a strâns peste 10 milioane de dolari, pe care i-a investit în peste 120 de proiecte, printre care și platforma de social gaming Wam App.

În luna decembrie 2021, randamentul investițiilor raportat la proiectele listate era de 1.200%, iar acum randamentul este de aproximativ 200%. Aproximativ 25% dintre proiectele în care Legion Ventures a investit, nu au fost încă lansate.

Comunitatea Legion Ventures are peste 20.000 membri activi și peste 1.200 investitori.

Noutăți

Happy New Year 2025!

Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?