[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Fagura, platforma digitală de P2P lending din Republica Moldova, devine membru al RoFin.tech. Compania spune ca va pune bazele primului Community Digital Bank, născut în spațiul românesc, după ce obține licența europeană de crowdfunding.

20 decembrie 2021

Fagura.com are deja cca 30.000 de conturi de utilizator create în platformă, peste 570 de investitori activi care au investit peste 1 milion de euro pentru alte cca 1.000 de persoane.

În urma procesului de aplicare, Fagura.com devine membru oficial al Asociației Române de Fintech (RoFin.tech), principala instituție din țara noastră care reprezintă start-up-urile și scale-up-urile din industria tehnologiilor financiare.


„Alăturându-ne Asociației RoFin.tech, dorim să punem umărul la dezvoltarea și afirmarea comunității fintech românești la nivel internațional. Acum punem bazele primului Community Digital Bank, născut în spațiul românesc. După ce obținem licența europeană de crowdfunding, Fagura va facilita investiții alternative de la comunitatea europeană de investitori în împrumuturile startup-urilor și IMM-urilor din România,” a declarat Tudor Darie, CEO și reprezentant Fagura.com în Asociația Română de Fintech.

“Ne bucurăm să primim în rândurile noastre Fagura.com, platforma de tip peer to peer lending care a dezvoltat in ultimii doi ani cea mai cunoscuta forma de crowdfunding la nivel international. Aceasta companie are un mare potențial să disrupă modele existente, în beneficiul consumatorilor și companiilor românești. Ca susținători ai fenomenului fintech, ne punem mari speranțe că prin intermediul membrilor RoFin.tech vom aduce inovația la implementare, iar Fagura este unul din jucătorii care au șanse să dea ora exactă în crowdfunding si nu numai,” a declarat Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech și cofondator Finqware.

Pe termen lung, Fagura își propune să devină un community digital bank, unde oamenii își pun banii să lucreze, ajutând alte persoane. Pe termen scurt, compania se concentrează pe dezvoltarea unui marketplace de investiții alternative, bazat pe tehnologia p2p lending, unde se întâlnesc oamenii în căutare de împrumuturi cu dobânzi mai mici decât pe piața financiară cu investitorii interesați de un profit mai consistent față de depozitele bancare. În perspectivă, fondatorii vor adăuga treptat noi servicii financiare pentru ca Fagura să devină un community digital bank, cu potențial de scalare și gata de lansare pe noi piețe.

_________

Lansata in mai 2019, Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și testată în R. Moldova, „cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă” – potrivit companiei.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?