[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Patria Bank pune la dispoziția clienților proprii serviciul Plăți Instant. Comunitatea bancilor care au adoptat serviciul a ajuns la 6.

2 decembrie 2021

Patria Bank se alatura comunitatii băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank. Serviciul Plati Instant a procesat în acest an de trei ori mai multe tranzacții decât în perioada similară a anului trecut iar tendinta este de crestere in continuare pe masura ce vor adera noi banci.

Începând de astăzi, 2 decembrie 2021, Patria Bank furnizează clienților săi „cel mai rapid și modern serviciu de plăți interbancare în condiții de maximă siguranță, disponibil neîntrerupt și cu execuție instantanee – serviciul Plăți Instant,” potrivit comunicatului.


Serviciul va fi disponibil tuturor clienților persoane fizice și juridice prin intermediul aplicațiilor de Internet Banking & Mobile Banking.

Plățile Instant se întâmplă în câteva secunde (…) Pentru antreprenori, ne așteptăm să vedem o adopție mărită și rapidă a noului serviciu Plăți Instant”.-  a declarat Valentin Vancea, Director General Adjunct, COO, Patria Bank.

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant include: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank.

În perioada aprilie 2019 – noiembrie 2021, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9% – potrivit Transfond.

Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în acest an de trei ori mai multe tranzacții decât în perioada similară anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta.

„Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind în final consumatorilor o experiență completă de plată – în mod ideal, posibilitatea de a plăti către orice deținător de cont, instant,” mai precizeaza Transfond.

____________

Prin Plăți Instant banii se transferă în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deținătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50 mii lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?